Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / / 0
Jak najdłużej braliście tramadol z paracetamolem? czy dawki 75mg tramadolu i 650mg paracetamolu(2 tabletki dorety) lub 112,5 mg tramadolu i 975mg paracetamolu(3 tabletki dorety) wrzucone na raz dziennie przez np. 10 dni pod rząd mocno niszczą wątrobę i nerki?
P.s Czy opłaca się robić ekstrakcję z 2 lub 3 tabletek dorety?
  • 131 / 46 / 2
@PanSlyszacy ja bralem w ciagu okolo 8 dni tramadol z paracetamolem i mi osobiscie nic sie nie stalo jednakze nie zalecam brania paracetamolu w dawkach wyzszych niz 2g na dzien bo to ze mi nic sie nie stalo nie oznacza ze tobie sie nic nie stanie. z 2 tabletek dorety po 75mg nie oplaca sie robic ekstrakcji.
11:39 Ricsson [257]: w ogole
11:39 Ricsson [257]: uwierzylem w boga, w cuda
11:39 Ricsson [257]: mialem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: wypilem 6 piw
11:39 Ricsson [257]: otwieram rano plecak
11:40 Ricsson [257]: mam 3 piwa
  • 61 / 24 / 0
27 stycznia 2025porkchop pisze:
07 grudnia 2024Pseudofarmaceuta pisze:
T 1/2 escitalopramu to 27-32h (wiki). Możesz odstawić esci na dwa dni, nie powinno się nic dziać. Raz, że poczujesz trampka, dwa że działanie SNRI trampka wynagrodzi ci brak serotoniny na następne 18-24h i nie będziesz odczuwał jej braku (brain zapsy, etc.)
Walterze szanowny...
były święta, a jako człowiek pracy byłem mocno zajęty. Ogólnie to takie święta w środku tygodnia ...Dla mnie- samo zło... Do tego wymiana telefonu , a że nie tak dawno zmienialem hasło do hype to sam wiesz...

Udzielasz szkudnej rady ... nie wiesz o typie kompletnie nic. Nie wiesz nic nt. farmakodynamiki. To że half-time esci to X, a innego leku to Y nie odzwierciedla tego jak ten lek w dalszym ciągu oddziaływuje na mózg, na cały organizm.

cyt." Raz, że poczujesz trampka, dwa że działanie SNRI trampka wynagrodzi ci brak serotoniny na następne 18-24h i nie będziesz odczuwał jej braku (brain zapsy, etc.)
Co za głupoty. Tak krótka przerwa to dalej spore ryzyko. Równie dobrze może będąc na wysokości, spaśćż bo zajebał 3x za dużo bo anty dep dalej blokuje. Ja tydzień po odstawieniu paroksetyny zażywanej co dzień 40 mg przez ok rok ( kilka małych przerw) musiałem walnąć 1,5 g coby coś czuć. Poczułem , tylko jakoś tak puźno. Po ok 12 gosz... Do tego nagle dzialanie stało się straszne. Roztrzśęsinie , poty. Może to wkrętka ale też bałem się o odddech.
Ogólnie to jestem z tramadolem od 7 lat. Wszystkie sytuacje groźne odbywały się wtedy, gdy jak debil próbowałem to pogodzić. Serio, aż się włos w nosie jeży mi teraz , mogłem narobić smrodu straszliwego.
No i dopiero po ponad miesiącu od odstawki paro doceniłem w pełni potencjał T. Wcześniej - dawki ponad gram.
Potem- Przez 4 lata 300 per doba zawsze dodawało sił, a T był jak dla mnie, jak pierścień z popularnej trylogii.

Do tego to pitolenie że " SNRI trampka wynagrodzi ci brak serotoniny na następne 18-24h i nie będziesz odczuwał jej braku (brain zapsy, etc.)... nie unosiłem się wcześniej ale teraz muszę - JEBNIJ SIĘ W ŁEB. Że kurwa CO?

Na koniec napomknę że pomagasz taką szkudną poradą w zmarnowaniu całego czasu na terapie antydepami, o prawdopodobnym załamaniu nerwowym. Od siebie dodam , że po każdym takim wyskoku zwała po tramie była gorsza. Napady wqurwienia, płaczliwość... ogólnie dużo krótszy lont do wybuchu. Nieprzewidywalne to było....

Ja nie muszę podawać żadnych źródeł. Jestem rozsądny, mam respekt do leków, do chemii. A przede wszystkim w jakis tam sposób czuję się odpowiedzialny.

Gdybyś Ty był odpowiedzialny i mierzył kompetencje na to co radzisz to byś napisał

ALBO ĆPANIE , ALBO LECZENIE.
Więc tak. Dałem karmę, żeby widzieli, bo twoja rada jest pożyteczna dla niedoświadczonych userów, a ja faktycznie, myliłem się w dwóch miejscach. Ale muszę wyjaśnić dwie rzeczy.

Moje doświadczenie tyczy się wenlafaksyny, która co prawda, ma ultra krótki t1/2 (5h), ale zażywam piguły ER, więc działanie się wydłuża do doby. I po kolejnej dobie bez piguł, czyli 48h bez piguł odczuwalem wyraźnie brak wenli, więc była pora na trampka, którego czułem wyraźnie. Mój tok myślenia był taki, że w przypadku esci należy w związku z t1/2 potroić okres odstawki aby było czuć trampka bez ryzyka ZS. Nie mam doświadczenia z escilatopramem, dlatego moja rada może być SZKUDNA. Ok, przyznaję rację

Co do jebnięcia się w łeb - uwierz mi, zrobiłem to i często to robię gumowym młotkiem, aby wybić sobie bzdury z głowy.

Też wyznaję zasadę, że jak leczyć się to leczyć, dlatego odpuściłem trampka, raz na miesiąc wezmę metkata.

Ok, nie podawaj swoich żródeł. Wierzę i szanuję za 7 lat w branży. Też czuję się odpowiedzialny za wiedzę, którą się dzielę, dlatego piszę posty w notatniku, a przed wklejeniem na hypa i opublikowaniem zdarza się, że czytam kilka razy i edytuję.

Pozdrawiam, Walter White
specjalizacja: farmacja oraz substancje psychoaktywne
  • 4 / / 0
Biorę na codzień 150 mg lamotrygniny, 75 rano, 75 wieczór, mogę spokojnie wziąć 225 mg tramca wieczorem , bez obaw, że nastąpi jakaś interakcja ?
  • 833 / 246 / 2
@FunnyBunny27 zawsze musisz mieć z tyłu głowy, że jakaś interakcja może nastąpić, mimo iż jest to 'bezpieczny' mix to nie wiesz jak zareaguje Twój organizm.
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 760 / 104 / 0
Jak to jest z tym Tramalem ? Skręt jest tak naprawdę kurewsko trudnym ? Chcem brać na bóle neuropatyczne 2 x 100 mg z obstawą clona 1 mg i pegabaliny 300 mg. Nie mam stwierdzonego nowotworu jeszcze i tylko te leki mogę mieć. Ból jest bardzo dokuczliwy
Jeszcze jest za wcześnie by było już za późno
  • 131 / 46 / 2
@Palkrolik codziennie? wpierdolisz sie niepotrzebnie w benzo a tolerancja na tramadol w takich dawkach wyrobi sie szybciej niż cokolwiek ci stwierdzą. doraźnie? pomyslałbym od zaczęcia od mniejszej dawki tramadolu, efekt terapeutyczny retardów (zakładam że masz tramadol w wersji o przedłuzonym działaniu) trwa około 12 godzin. https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2376086/. sama pregabalina pomaga na bóle pochodzenia neuropatycznego więc może spróbuj najpierw tego? a co do skręta to osobiście brałem tramadol w celach nie-terapeutycznych przez 2 tygodnie w ciągu (leciały dawki max 600mg) i nic strasznego mi się nie stało ale to nie znaczy, że u ciebie będzie tak samo. kwestia indywidualna. a i jeszcze jedno: jeśli bardzo boisz się o padaczke na tramadolu to 0.5mg klona wystarczy a już szczególnie przy dawkach <400mg ed + pregabalina obniża próg drgawkowy, przez co zwiększa ryzyko wystąpienia napadu.
  • 760 / 104 / 0
To znaczy w benzo już jestem wjebany @Devixo. Pregabaline już biorę na neuropatic pain ale wydaje mi się że słabo działa i nadal boli. Mam krwiste stolce. Po lekach SNRI które także miały pomóc też stolce były jeszcze bardziej obwite a ostatnio po SSRI escitalopramie w ciągu dnia miałem 10 stolców z czego 8 to praktycznie sama krew. Nie mam stwierdzonego nowotworu. Robilem 2 razy kolonoskopie. Myślę nad 3 niech mi powiedzą co do kurwy nędzy ze mną nie tak. Wiem że opio, bezno również pregabalina to chujowe leki ale co mam zrobić ? Niech mi powiedzą co mi jest… będę mógł z czystym sumieniem i bez wyrzutów brać leki. CRP też mam podwyższone. Mam takie same objawy jak mój ojciec przed śmiercią. Cieszył bym się jakby okazalo się że to tylko alkoholowe bóle nautopatyczne. A ten akurat opio jakim jest Tramal mam od rodzinnego na 30%. Nic innego narazie raczej nie wypisze. Wiem że zjazd po Tramalu jest chujowy bo on także jest SNRI. A dupsko boli hehe. alko owszem pomaga jak działa ale to też nie rozwiązanie. Może jakies NLPZ ale czytalem ze po nich też moga wystąpić krwawe biegunki. Chyba zaryzykuję i będę brał ten tramal retrad 100 mg x 2 a później strzelę se w łeb

Pytanie czy na działanie przeciwbólowe Tramalu Retrad też rośnie tolerancja ?.
  • 131 / 46 / 2
@Palkrolik na ogół współczuje, przejebane jak 120. a co do twojego pytania - tak, na działanie przeciwbólowe rośnie tolerancja i też oprócz tolerancji, istnieje rownież ryzyko hiperalgezji indukowanej opioidami, czyli w skrócie ból może sie nasilić po braniu tramadolu. polecam zapoznać sie z tym artykułem: https://podyplomie.pl/publish/system/ar ... 1468577220
zacznij od mniejszej dawki tramadolu niz 2 x 100mg. takie jest moje zalecenie, zrób próbe polegająca na zaczęciu od małej dawki (np 50mg) i dostosowywuj to aż ból ustąpi i trzymaj się tej najmniejszej dawki, która ci pomaga i zwiększaj tylko wtedy kiedy zauważysz, że ból powraca.
  • 760 / 104 / 0
Ogólnie to chu. wie co mi jest. Jednak tramal sobie narazie odpuszczę. @Devixo. Pociągnę na Pregabaline i jeden miligram Clona. Jednak Tramal w takim mixie wczoraj całkowicie wyeliminował neuropetic pain. No ale szkoda by marnować jego potencjał póki nie trzeba. Potem kuzwa co ? morfina, fentanyl?? Może spróbuje jeszcze jakiś TLPD. Bo w twoim artykule też wymienione są te leki. Dziękować i pozdrawiam
ODPOWIEDZ
Newsy
"Legalizacja posiadania 15 gram marihuany na własny użytek to zły pomysł. Lepiej ją opodatkować"

Podobno ważą się losy ewentualnej liberalizacji prawa antynarkotykowego. Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany przygotowuje projekt ustawy, który być może dopuszczałby legalizację posiadania 15 gram marihuany na własny użytek. Rzecz w tym, że zgodę na procedowanie takiej ustawy musiałby wydać premier Donald Tusk. Tylko o co tu kruszyć kopię? Lepszym rozwiązaniem byłaby całkowita legalizacja tej używki oraz jej opodatkowanie niczym papierosy.

Niemcy. Gwałtowny wzrost importu marihuany

Od kwietnia 2024 r. Niemcy w znaczniej mierze zalegalizowały marihuanę. Od tamtego czasu import konopi wzrósł niemal czterokrotnie.

Robił "przetwory" z marihuany. Zapach czuć było na klatce schodowej

42-latek z Bartoszyc (woj. warmińsko-mazurskie) robił przetwory z marihuany. To nalewka i masło, które trzymał w piwnicy. Natknęli się na nie policjanci, którzy odwiedzili mężczyznę w mieszkaniu.