Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
son.of.the.blue.sky pisze:"Znajoma z padaczką potramalową" - masz na myśli, że nabawiła się padaczki od brania tramadolu? Na wikipedii czytałam, że ataki wywołane lekami nie są objawami choroby - tylko jednorazowego przedawkowania. Można zachorować na padaczkę przez branie?
Poczytaj na necie o padaczce polekowej, jest sporo na ten temat. Nie występuje ona przy przedawkowaniu a przy odstawieniu lub zmniejszaniu dawek. Z tego co piszą napady zanikają po całkowitym zaprzestaniu brania.
Kiedy ma atak grand-MAL, to pamięta tylko tyle, że go miała, stwierdzając po przegryzionym języku i obolałych kościach (od upadku).
Mam trochę tabletek Padolten, do których przy niewielkiej ilości trampka (37,5mg) wrzucili też paracetamol (325mg).
Moje pytanie - jak to oczyścić ?
Metoda cold water zdała się na nic, woda po wrzucie kruszonki z tabletek zamienia się w arcymętny roztwór, który zatyka filtr (wata). Próbowałem mieszać żeby to tak nie osiadało na filtrze - nie pomogło :-/
Wymiany filtra podczas całego procesu tak samo niewiele dają.
Nawet po zostawieniu tego na 2 h (!) przefiltrowało mniej niż 1/6 całości a to co się przefiltrowało wcale nie wygłądało lepiej, było niewiele mniej mętnę niż na początku.
Filtracji przez pompkę z "kulką" też próbowałem i ona też zawiodła bo tłok nie chcę się poruszyć ani o milimetr :-(
Coś da się z tym począć czy pozostaję dziurawić się parasyfem ?
Gloominati pisze:Nie znalazłem odpowiedniego wątku więc napisze tu.
Mam trochę tabletek Padolten, do których przy niewielkiej ilości trampka (37,5mg) wrzucili też paracetamol (325mg).
[...]
Gloominati pisze:Nie znalazłem odpowiedniego wątku więc napisze tu.
Metoda cold water zdała się na nic, woda po wrzucie kruszonki z tabletek zamienia się w arcymętny roztwór, który zatyka filtr (wata). Próbowałem mieszać żeby to tak nie osiadało na filtrze - nie pomogło :-/
Wymiany filtra podczas całego procesu tak samo niewiele dają.
Nawet po zostawieniu tego na 2 h (!) przefiltrowało mniej niż 1/6 całości a to co się przefiltrowało wcale nie wygłądało lepiej, było niewiele mniej mętnę niż na początku.
Filtracji przez pompkę z "kulką" też próbowałem i ona też zawiodła bo tłok nie chcę się poruszyć ani o milimetr :-(
nie wiem czy juz bylo , ale jeszcze niedlugo wprowadza tramca jako środek od przedwczesnego wytrysku hah
Brałem tramadol doustnie (kapsułki, retardy, krople), domięśniowo (ampułki) i dożylnie (ampułki i krople).
I moje odczucia są takie: Tramadol ze szpitalnych ampułek domięśniowo działał na mnie słabiej niż w kapsułkach czy kroplach doustnie w takiej samej dawce. Więc to najgorsza metoda. Natomiast dożylnie z ampułek działał z taką samą mocą jak z kapsułek czy kropli, z tą tylko różnicą, że wchodził po minucie - ale nie że dopiero po minucie od zastrzyku bum, tylko powoli, stopniowo wchodził przez tę minutę do czasu pełnego rozkręcenia się. Nie było żadnych "wjazdów", uderzeń itp. Tylko ten smak w ustach (czy to w przypadku ampułek IV czy kropli IV). Ale był to łagodny smak zwiastujący działanie, nie tak ochydny jak smak kropli, dużo słabszy, nic od czego możnaby się porzygać. Jedyna zaleta tramadolu branego dożylnie kontra doustnie to to, że jak jest się na mega skręcie, to niemal od razu on mija: skurwienie-puk puk-minuta-i po skręcie, jak ręką odjął.
Ampułki miałem kilka razy w ciągu trzech lat tramadolowania okazjonalnie "zorganizowane"
A tak swoją drogą, dzisiaj mija miesiąc bez ani mikrograma tramadolu (nie, nie przeszedłem na nic innego). Przez ostatnie 3 lata ćpania jeszcze nie miałem aż tak długiej przerwy.
Przeniesiono do wątku ogólnego. Tamten wątek był o piciu ampułek, a skoro nie piłeś i mówisz o podawaniu na inne sposoby, to nie ma sensu tam pisać. a.a.
Powód: .
W ogóle to mój 1 raz u psychiatry.
Da radę coś wygrzmocić?
Bo mam dylemat.
Powiedzieć mu o moich problemach z psychiką ( które na prawdę zalecza mi doraźnie tramadol ) i żeby coś tam dał na to ? A jednocześnie poprosić żeby na nastepnej wypisał od razu, żebym nie latał po lekarzach już, lek na moje bóle ( tu oczywiście tramadol )
Czy powiedzieć, że mam problem tego typu, że mam problemy z bańką ( lęki, fobie, niechęć do egzystencji, gubienie się w większych grupach ludzi, stany depresyjne ) i że tramadol bardzo pomaga, tak bardzo, że musze go doraźnie brać co parę dni ( nie biorę w ciągach....~!! )
Jak to rozegrać, by jak najlepiej wykorzystać ta wizytę... by nie stracić finansowo, żeby była miła pogawędka, a jednocześnie ogólna pomoc i do tego jakiś bonus ?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/marsz-wyzwolenia-konopi-w-warszawie-28-05-2022-r-.jpg)
Zróbmy przykrość „gangom ze Wschodu” i zalegalizujmy marihuanę (na dobry początek)
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/psyloszwajcaria.jpg)
Szwajcaria – jedyne miejsce w Europie z legalną terapią psychodeliczną
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/medmjaustralia.jpg)
Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów
Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alkoupadek.jpg)
Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów
Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.