Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Może kogoś zainteresuje ten temat. Z własnego doświadczenia opowiem jak pozbyłem się zażywania Poltramu. Brałem go przez 9 lat na bóle nóg (nerwobóle) i bóle stawów, oczywiście nie były to duże dawki, zaczęło się od 50 mg + paracetamol, pózniej sam Tramal Retard 100 mg, starałem się tych dawek nie przekraczać z uwagi na uzależnienie się, ale i tak uzależniłem się od niego. Stał się moim towarzyszem życia. Przez ostatnie lata mój organizm zaczął domagać się większych dawek, na co nie pozwoliłem i tak stale dokładnie raz dziennie zażywałem 100 mg. Uzupełniałem to NLPZ. Było tak, że nie raz zapomniałem zażyć, wtedy wybudzałem się w nocy z silnymi bólami mięśni, złym samopoczuciu i innymi nieprzyjemnymi objawami "głodu". Kilka razy próbowałem zakończyć zażywanie tego świństwa, ale bez powodzenia. Czytałem na forach jak ludzie się męczą przy próbie jego odstawienia. Nie chciałem korzystać z pomocy lekarzy, bo wstydziłem się uzależnienia. Zastosowałem metodę stopniowego schodzenia.
1. Przez pierwszy tydzień brałem dawkę 75 mg (tabletki dzieliłem na części)
2. W drugim i trzecim tygodniu 50 mg, bóle łagodziłem Meloxykanem i Diklofenakiem (Voltaren 25 mg jest bez recepty)
3. W czwartym tygodniu już Poltramu nie brałem, lecz tylko Meloksykam 75 mg
Minęły już 4 tygodnie jak Poltramu nie biorę, ale objawy jeszcze całkiem nie zniknęły. Bardzo pomocny jest lek na padaczkę Gabapentin. Biorę go raz dziennie wieczorem 300 mg. Na dzisiaj tyle, do tematu jeszcze wrócę.
  • 415 / 54 / 0
I jak wytrzymałeś?
  • 917 / 235 / 0
Ja napisze jak odwyku nie wolno robić na swoim przykładzie,z dawki 1000mg dziennie, zerowanie zupełne. W pierwszy dzień detoxu wziąłem kodeine która pozwoliła go przetrwać,w drugi dzień od rana rowerek,i wszystkie objawy odstawienia opio,plus drętwienie kończyn,wrażenie jakbym zaraz miał dostać wylewu,dziwne ciśnienie w głowie.
No i wziąłem 400 Tramalu i czuję się normalnie.Z odstawienia nici :-(
  • 505 / 91 / 0
Teraz wiem dlaczego mam rowerek
Używałem juz jakiś czas Tramalu pod różną postacią i postanowiłem go odstawić
Miałem objawy lekkie, z fizycznych jest spoko, z psychiką trochę gorzej było na początku, mija 10 dzień i jest spoko
Nie mam zamiaru tego powtarzać, wolę inne używki
  • 23 / 2 / 0
Cześć, zażywam Tramal ok 2lata w ciągu doszedłem do 300mg. Postanowiłem z tym skończyć sam, redukuje dawkę o 37mg na dobę ale to chyba za duże tempo bo w dzień jeszcze jako tako funkcjonuje ale na wieczór walne 5piw i zasnę tylko budzę się po 4-5 godzinach i już nie mogę spać serce wali i czuję niepokój w środku. Może ktoś doradzi jak schodzić z dawki rzeźby było "normalniej" ?
Pozdrawiam
  • 1011 / 292 / 2
@Wlood czekaj, czekaj czy Ty nie walisz przypadkiem poltram COMBO jeśli redukujesz o 37mg? i do tego lejesz w siebie alko?
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 519 / 47 / 0
24 sierpnia 2024Wlood pisze:
Cześć, zażywam Tramal ok 2lata w ciągu doszedłem do 300mg. Postanowiłem z tym skończyć sam, redukuje dawkę o 37mg na dobę ale to chyba za duże tempo bo w dzień jeszcze jako tako funkcjonuje ale na wieczór walne 5piw i zasnę tylko budzę się po 4-5 godzinach i już nie mogę spać serce wali i czuję niepokój w środku. Może ktoś doradzi jak schodzić z dawki rzeźby było "normalniej" ?
Pozdrawiam
Ja w najgorszym czasie brałem dawki rzędu 2000 mg tramadolu w postaci tabletek 200 mg retard. Na detoksie w szpitalu zeszli mi elegancko z branych 1500 mg przez wiele lat w 5 dni buprą. Do tego jeszcze około 18 mg klona, zeszli do 20 mg diazepamu, a to wszystko w 2 tygodnie. Było bardzo hujowo. Objawy o których piszesz z pikawą również miałem i to bardzo nasilone, niepokój też, wręcz panikę. Podobno, to typowe dla zespołu odstawiennego od benzo. Nie chcę niczego sugerować, ale wydaję mi się, że tramal jest kardiotoksyczny i pomimo upływu kilku tygodni serce nadal bije zdecydowanie za szybko. Leżę i mam puls 95 bpm, przed szpitalem miałem około 60 bpm. Na Twoim miejscu poszedł bym do psychiatry po jakieś leki stabilizujące i uspokajające, bo za pewne dodatkowo nakrecasz się. Jak nie, to do lekarza pierwszego kontaktu i opisać problem. Być może, to samo się ustatkuje, ale po co się męczyć zbytnio.
  • 23 / 2 / 0
24 sierpnia 2024Merx pisze:
@Wlood czekaj, czekaj czy Ty nie walisz przypadkiem poltram COMBO jeśli redukujesz o 37mg? i do tego lejesz w siebie alko?
Tak poltram combo taki mi kiedyś przepisali po operacji i się wtedy niewinnie zaczęło , lekarz chętnie przepisywał ile chciałem póki bolało to nawet nie odczuwałem że to sprawia przyjemność ale później jakoś samo niby nieświadomie brałem bez bólu. Jakiś czas temu z dnia na dzień odstawiłem nie spałem 3 noce i na tym się skończyło, pomyślałem że nie taki diabeł straszny, ale teraz dawki są dużo większe i mam obawy że nie będzie już tak kolorowo. Chce zejść z dawek tylko nie wiem jak to rozłożyć rzeźby się nie męczyć a wiem że są tu osoby co trochę wiedzą na te tematy , może mi ktoś podpowie jak to ogarnąć żeby nie trzeba było urlopu brać i się umordowac za mocno. Teraz na e receptach niechętnie cokolwiek wypisują więc zdobycie legalnie czegokolwiek nowego czego się wcześniej nie zarzywalo jest trudne , chce spróbować na sucho to ogarnac
  • 1011 / 292 / 2
@Wlood O ja pierdole chłopie, przez jaki czas waliłeś takie dawki poltram combo z parasyfem (paracetamolem) dolewając alko do tego? nie ważne, że kilka godzin po zażyciu, ja bym takiego lekarza który Ci wypisywał combo zamiast zwykłego podpierdolił do izby i rzecznika praw pacjenta, jak nie masz wątroby do wymiany to będę pod wielkim wrażeniem.
Nawet małe dawki paracetamolu w połączeniu z etanolem są W CHUJ I JESZCZE TROCHĘ T O K S Y C Z N E dla wątroby, wjebanie się w tramal to imo Twój obecnie najmniejszy problem.
Na twoim miejscu zapierdalałbym w trybie CITO robić próby wątrobowe + morfologię, usg wątroby też w przypadku tak długiego stażu w zażywaniu parasyfu w dodatku z etanolem jest nawet nie wskazane, lecz obowiązkowe.
Wiesz co bym zrobił? w momencie, kiedy dowiaduję się, że zaraz mogę zdechnąć przez niewiedzę, leciałbym na oddział detoksykacyjny w trybie takim, że rzucam obecnie wszystko co mam do zrobienia, jebać obowiązki czy pracę - poczeka, zdrowie i życie masz jedno, weź to pod uwagę, dosłownie bym tam kurwa biegł. Przede wszystkim rozważ jakie masz opcje, bo wpierdalanie dalej Poltramu combo jest dla Ciebie śmiertelnie niebezpieczne. A na oddziale detoksykacyjnym nie dość, że zrobią Ci badania, które wymieniłem wyżej (no pewnie oprócz usg, bo na to już nie wpadną i nie będzie im się chciało lub nie będą widzieć w tym sensu - niestety polska służba zdrowia leży i kwiczy, ale lepsze to niż jej całkowity brak) to poradzą sobie z tak małą dawką trampa w jakieś 2tyg.
Nie wierzę, że ktoś kto się nazywa 'lekarzem' wpierdolił Cię w taki syf. Zapewne jak by się o tym dowiedzieli na oddziale detoksykacyjnym sami by go podpierdolili gdzie trzeba.
współczuję - też przechodziłem odstawkę od trampka, ale dużo większych dawek, więc wiem jak to wygląda, będzie to bardzo ciężka droga i raczej bez szpitala nie dasz rady tego zrobić, tym bardziej nie mając opcji na substytut trampa.
K*rwa co za pojebana akcja......
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 23 / 2 / 0
Hmm, pewnie masz rację odnośnie toksyczności paracetamolu w połączeniu z etanolem , rok temu robiłem pełna morfologię i nie wyszła źle. Zanim zdecyduje się na stacjonarny detox chciałbym jednak sam tego spróbować tylko zejść z dawki trochę , zresztą już mi się udało zejść z 300- 400 a może i więcej bo nie liczyłem wcześniej tabsow które łykałem niedawno założyłem że to było 300 mg ale pewnikiem nieraz było więcej, obecnie jest 225mg dziś przespałem noc , zejdę mam nadzieję do 75 mg i odstawie , przynajmniej spróbuję. Jak nie pójdzie to przyznam się rodzinie i spierdalam na detox .
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Turcja: Całe miasto na haju po spaleniu 20 ton marihuany przez policję w centrum miasta

W tureckim mieście Lice 25 000 mieszkańców zostało nieumyślnie odurzonych dymem z marihuany po nieprofesjonalnej akcji spalania 20 ton marihuany. Sprawdź, co się wydarzyło.

Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków

Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.