Mam pewne obawy co do mojego spożywania substancji narkotycznych. Kiedyś jadło się tego więcej, czasami nawet co drugi tydzień, ale bez ciągów tj. np. zaczynałem w sobotę i kończyłem w niedzielę koło południa, ale ilości szły spore. Nie miałem jakiś większych skutków ubocznych oprocz no wiadomo zwały, paranoi, które i tak przechodziły z czasem. Ostatnio miałem bardzo długą przerwę jakieś prawie 2 lata temu bez używki, ale wróciłem do nich, ale już na spokojnie. W kwietniu minie rok jak wróciłem do zażywania, ale zażywam mało i rzadko tj. co jakieś 3-4 miesiące w ilości kilku piguł czy tam 2 gram jakiegoś kryształu. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy takie zażywanie niesie za sobą jakieś konsekwencje czy jeśli nic mi się nie dzieje, to mogę sobie dalej tak mymlać temacik? Jestem zdrowy, uprawiam dużo sportu, odżywiam się bardzo zdrowo, ale czasami z tyłu głowy cos siedzi że jednak przeginam :p Też mam lekkie obawy że np. nagle coś mi pęknie i zostanę zawodowym ćpunem : / Dodam że alkoholu też mało piję, no ogólnie jakoś tych używek mało, ale to wyjebanie po MDMA jest ciekawe :p Nigdy też nie walę jak mam problemy i żeby zapomnieć o czymś. Może ktoś ma podobną sytuajcę lub miał i mógłby się podzielić historią? Bo rozważam na poważnie porzucenie wszelkich używek tego typu :p
PS.
dodam że nie zawalam żadnych spraw, rozwijam się, zarabiam itp. po prostu taka mala zabawa na weekendzie. Nie wiem skąd mi się nagle takie obawy zebrały : /
Ale tak jak teraz to mozesz pewnie i do starosci sie prowadzic w zdrowiu.
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Bryan Johnson znów odmłodniał. To jego wyniki po sesji z magicznymi grzybkami
Pod koniec listopada pisaliśmy o nowatorskim eksperymencie, jaki Bryan Johnson rozpoczął na sobie samym. Słynny milioner i "człowiek, który chce być nieśmiertelny" zaczął przyjmować tzw. magiczne grzybki i badać swój organizm przed, w trakcie i po każdej sesji. To najlepiej udokumentowane tego typu badanie w historii. Na wyniki nie trzeba było długo czekać. Nowe dane wykazały niezwykłą poprawę w biomarkerach związanych z długowiecznością - stresem, stanami zapalnymi i neuroprotekcją.