...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 925 / 166 / 0
Witajcie. Jeśli w złym miejscu jest ten temat to proszę o przeniesienie.
Mam pewne obawy co do mojego spożywania substancji narkotycznych. Kiedyś jadło się tego więcej, czasami nawet co drugi tydzień, ale bez ciągów tj. np. zaczynałem w sobotę i kończyłem w niedzielę koło południa, ale ilości szły spore. Nie miałem jakiś większych skutków ubocznych oprocz no wiadomo zwały, paranoi, które i tak przechodziły z czasem. Ostatnio miałem bardzo długą przerwę jakieś prawie 2 lata temu bez używki, ale wróciłem do nich, ale już na spokojnie. W kwietniu minie rok jak wróciłem do zażywania, ale zażywam mało i rzadko tj. co jakieś 3-4 miesiące w ilości kilku piguł czy tam 2 gram jakiegoś kryształu. Mógłby mi ktoś powiedzieć czy takie zażywanie niesie za sobą jakieś konsekwencje czy jeśli nic mi się nie dzieje, to mogę sobie dalej tak mymlać temacik? Jestem zdrowy, uprawiam dużo sportu, odżywiam się bardzo zdrowo, ale czasami z tyłu głowy cos siedzi że jednak przeginam :p Też mam lekkie obawy że np. nagle coś mi pęknie i zostanę zawodowym ćpunem : / Dodam że alkoholu też mało piję, no ogólnie jakoś tych używek mało, ale to wyjebanie po MDMA jest ciekawe :p Nigdy też nie walę jak mam problemy i żeby zapomnieć o czymś. Może ktoś ma podobną sytuajcę lub miał i mógłby się podzielić historią? Bo rozważam na poważnie porzucenie wszelkich używek tego typu :p
PS.
dodam że nie zawalam żadnych spraw, rozwijam się, zarabiam itp. po prostu taka mala zabawa na weekendzie. Nie wiem skąd mi się nagle takie obawy zebrały : /
Przez to cholerne forum boję się wypić piwo, walnąć kreskę i zwalić konia xD
  • 186 / 36 / 0
Nikt Ci tego nie powie. Organizmy są różne, umysły tym bardziej. Teraz lecisz z pełną kontrolą, ale noga zawsze się może podwinąć w różnych okolicznościach i nie przewidzisz, co się będzie działo dalej. Możesz sobie wymyślić "bezpieczniki", po przekroczeniu których zapali Ci się czerwona lampka. Ale tą lampkę możesz równie dobrze wtedy zgasić, olać i lecieć dalej z tematem. A tak raczej jest w większości przypadków.
Gdyby podróże w czasie były możliwe, udusiłbym sam siebie poduszką w czasie snu 21 grudnia 2018 roku. Oszczędziłoby to wielu problemów.
  • 1455 / 592 / 0
@FAMAS1980 jedzac emke co 2tyg juz sobie nieco zaszkodziles najlepiej odstepy kwartalne ...

Ale tak jak teraz to mozesz pewnie i do starosci sie prowadzic w zdrowiu.
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

19-latek po narkotykach zadzwonił na policję. Wydawało mu się, że ktoś chce się włamać do jego domu

Rudzcy policjanci podczas interwencji w jednym z mieszkań w Wirku ujawnili marihuanę i metamfetaminę. 19-letni rudzianin został zatrzymany, usłyszał zarzut posiadania narkotyków i objęto go policyjnym dozorem.