Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
MST bezpieczny do podania domiesniowego ?
Myślałem o przygotowaniu MST według przepisu dostępnego na forum, ewentualnie przefiltrowac go jeszcze raz a następnie zamknąć w sterylnym vialu.
Ewentualnie moge też użyć filtra 0.2 firmy whatman żeby napewno dobrze oczyścić.
Czy mogę dodać trochę BA (1%) w celu zachowania sterylnosci roztworu (będzie wielokrotnie naciągany z viala)?
Zależy mi na stworzeniu roztworu do bezpiecznego wbijania w mięsień, nawet jeżeli będzie to wychodziło drożej/będą większe straty niż standardowy roztwór do I.V.
Możecie coś poradzic?
Wiem, że podawanie morfiny z MST domięśniowo nie jest polecane , stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że pomoże tutaj filtr whatman.
Zależy mi na odpowiedzi czy do takiego roztworu mogę dodać Benzylowego alkoholu ( 1% wagi roztworu) jak w przypadku roztworów na oleju? W celu zachowania sterylnosci wewnątrz viala.
@junkiexl
BA jest używany w aptecznych sterydach na oleju. Ma na celu zachowanie sterylnosci przy wielokrotnym użyciu tej samej fiołki z gumową góra.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.