Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
MST bezpieczny do podania domiesniowego ?
Myślałem o przygotowaniu MST według przepisu dostępnego na forum, ewentualnie przefiltrowac go jeszcze raz a następnie zamknąć w sterylnym vialu.
Ewentualnie moge też użyć filtra 0.2 firmy whatman żeby napewno dobrze oczyścić.
Czy mogę dodać trochę BA (1%) w celu zachowania sterylnosci roztworu (będzie wielokrotnie naciągany z viala)?
Zależy mi na stworzeniu roztworu do bezpiecznego wbijania w mięsień, nawet jeżeli będzie to wychodziło drożej/będą większe straty niż standardowy roztwór do I.V.
Możecie coś poradzic?
Wiem, że podawanie morfiny z MST domięśniowo nie jest polecane , stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że pomoże tutaj filtr whatman.
Zależy mi na odpowiedzi czy do takiego roztworu mogę dodać Benzylowego alkoholu ( 1% wagi roztworu) jak w przypadku roztworów na oleju? W celu zachowania sterylnosci wewnątrz viala.
@junkiexl
BA jest używany w aptecznych sterydach na oleju. Ma na celu zachowanie sterylnosci przy wielokrotnym użyciu tej samej fiołki z gumową góra.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł
Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?
Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.