Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
MST bezpieczny do podania domiesniowego ?
Myślałem o przygotowaniu MST według przepisu dostępnego na forum, ewentualnie przefiltrowac go jeszcze raz a następnie zamknąć w sterylnym vialu.
Ewentualnie moge też użyć filtra 0.2 firmy whatman żeby napewno dobrze oczyścić.
Czy mogę dodać trochę BA (1%) w celu zachowania sterylnosci roztworu (będzie wielokrotnie naciągany z viala)?
Zależy mi na stworzeniu roztworu do bezpiecznego wbijania w mięsień, nawet jeżeli będzie to wychodziło drożej/będą większe straty niż standardowy roztwór do I.V.
Możecie coś poradzic?
Wiem, że podawanie morfiny z MST domięśniowo nie jest polecane , stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że pomoże tutaj filtr whatman.
Zależy mi na odpowiedzi czy do takiego roztworu mogę dodać Benzylowego alkoholu ( 1% wagi roztworu) jak w przypadku roztworów na oleju? W celu zachowania sterylnosci wewnątrz viala.
@junkiexl
BA jest używany w aptecznych sterydach na oleju. Ma na celu zachowanie sterylnosci przy wielokrotnym użyciu tej samej fiołki z gumową góra.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.
CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.