Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
MST bezpieczny do podania domiesniowego ?
Myślałem o przygotowaniu MST według przepisu dostępnego na forum, ewentualnie przefiltrowac go jeszcze raz a następnie zamknąć w sterylnym vialu.
Ewentualnie moge też użyć filtra 0.2 firmy whatman żeby napewno dobrze oczyścić.
Czy mogę dodać trochę BA (1%) w celu zachowania sterylnosci roztworu (będzie wielokrotnie naciągany z viala)?
Zależy mi na stworzeniu roztworu do bezpiecznego wbijania w mięsień, nawet jeżeli będzie to wychodziło drożej/będą większe straty niż standardowy roztwór do I.V.
Możecie coś poradzic?
Wiem, że podawanie morfiny z MST domięśniowo nie jest polecane , stąd moje pytanie. Mam nadzieję, że pomoże tutaj filtr whatman.
Zależy mi na odpowiedzi czy do takiego roztworu mogę dodać Benzylowego alkoholu ( 1% wagi roztworu) jak w przypadku roztworów na oleju? W celu zachowania sterylnosci wewnątrz viala.
@junkiexl
BA jest używany w aptecznych sterydach na oleju. Ma na celu zachowanie sterylnosci przy wielokrotnym użyciu tej samej fiołki z gumową góra.
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Spotkanie z MSWiA. Nadszedł czas na odpowiedzialność, a nie kolejne tragedie
Wczoraj oficjalnie złożyliśmy [tj. Wolne Konopie] w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji wniosek o pilne spotkanie z Ministrem Marcinem Kierwińskim. Równolegle przekazaliśmy list otwarty dotyczący tragicznej śmierci 19-letniego Aleksandra oraz innych dramatów, które w ostatnich latach wstrząsnęły opinią publiczną.