Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Powinieneś za taką nieznaczną ilość być odpowiedzialny za karę finansową i lub prace społeczne. Więzienie to ostateczność, jeżeli na przykład nie wpłacisz im kary finansowej (od 1 do 3 tys. zł).
Dodatkowo możesz się ubiegać o niższą kwotę pisząc, że masz problemy ze zdrowiem itp dodatkowo takie pismo będzie miało wpływ na niższą stawkę (mnie na przykład złapali na ulicy z nożem, lecz ze względu na faktyczny stan zdrowia chory kręgosłup i zaburzenia psychiczne dostałem jedynie niecały tysiąc złotych grzywny). Zrób sobie, że masz problemy psychiczne u psychiatry i te dokumenty pokaż im w sądzie będzie to mieć wpływ na obniżenie grzywny.
W najgorszym przypadku grozi Ci areszt do dnia rozprawy lub kurator, który Cię będzie dwa razy w tygodniu kontrolował.
12 listopada 2021Adamekadam3 pisze: Razem z kolega po niedzielnym obiadku pojechaliśmy sobie pokreslic do lasu, nie wjechałem za daleko ( moj bład) nagle widzimy zblizajacy sie radiowoz. Myslelismy ze nas nie beda kontrolowac bo przeciez tylko stalismy. Posterunkowy puka do szyby i kaze wysiac ( a ja schowałem kryształ pod siedzenie ) nagle policjant stwierdził ze zrobi przeszukanie auta :((((. Zawinali nas nas komende, siedzielismy 48h za 0,5g kryształu. Najlepsze jest to ze grozi mi za to do 2lat w zawiasach. Czy ktos mial tez podobny przypadek? Co robic?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.
Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach
Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.