Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Razem z kolega po niedzielnym obiadku pojechaliśmy sobie pokreslic do lasu, nie wjechałem za daleko ( moj bład) nagle widzimy zblizajacy sie radiowoz. Myslelismy ze nas nie beda kontrolowac bo przeciez tylko stalismy. Posterunkowy puka do szyby i kaze wysiac ( a ja schowałem kryształ pod siedzenie ) nagle policjant stwierdził ze zrobi przeszukanie auta :((((. Zawinali nas nas komende, siedzielismy 48h za 0,5g kryształu. Najlepsze jest to ze grozi mi za to do 2lat w zawiasach. Czy ktos mial tez podobny przypadek? Co robic?
  • 1882 / 203 / 0
Zależy co powiedziałeś na komendzie. W takiej sytuacji odmawiać składania wyjaśnień i motać papugę
Zakonnik Wielu Zakonów
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
  • 901 / 11 / 120
OK ale co zeznałeś? Przyznałeś się?
załoga [H] ----> złapać mnie można tylko na czacie w knajpie ----> unknown
  • 3455 / 561 / 2
W normalnym wypadku sprawa zostanie wysłana do sądu rejonowego i w toku postępowania zostanie wykonany proces do 3 miesięcy.

Powinieneś za taką nieznaczną ilość być odpowiedzialny za karę finansową i lub prace społeczne. Więzienie to ostateczność, jeżeli na przykład nie wpłacisz im kary finansowej (od 1 do 3 tys. zł).

Dodatkowo możesz się ubiegać o niższą kwotę pisząc, że masz problemy ze zdrowiem itp dodatkowo takie pismo będzie miało wpływ na niższą stawkę (mnie na przykład złapali na ulicy z nożem, lecz ze względu na faktyczny stan zdrowia chory kręgosłup i zaburzenia psychiczne dostałem jedynie niecały tysiąc złotych grzywny). Zrób sobie, że masz problemy psychiczne u psychiatry i te dokumenty pokaż im w sądzie będzie to mieć wpływ na obniżenie grzywny.

W najgorszym przypadku grozi Ci areszt do dnia rozprawy lub kurator, który Cię będzie dwa razy w tygodniu kontrolował.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2021 przez Mefistofeles1945, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2990 / 1648 / 35
12 listopada 2021Adamekadam3 pisze:
Razem z kolega po niedzielnym obiadku pojechaliśmy sobie pokreslic do lasu, nie wjechałem za daleko ( moj bład) nagle widzimy zblizajacy sie radiowoz. Myslelismy ze nas nie beda kontrolowac bo przeciez tylko stalismy. Posterunkowy puka do szyby i kaze wysiac ( a ja schowałem kryształ pod siedzenie ) nagle policjant stwierdził ze zrobi przeszukanie auta :((((. Zawinali nas nas komende, siedzielismy 48h za 0,5g kryształu. Najlepsze jest to ze grozi mi za to do 2lat w zawiasach. Czy ktos mial tez podobny przypadek? Co robic?
Trochę szkoda ale nie powiedziałeś, że handlujesz lub masz z tego nawet minimalny zysk. Bo nawet jeśli powiesz, że za 2zl opychales to będzie problem. Motaj papugę ale na tyle dobrego byś zawiasów nie miał. Ktoś musiał powiedzieć sami od siebie rzadko robią kontrolę
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem

Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.