Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Cześć wszystkim!

Poszukuję substancji o potencjale socjalizującym, niestety moje poszukiwania są utrudnione z powodu przyjmowanych przeze mnie leków.
Przyjmuję SNRI oraz Mirtazapinę, z racji czego muszę WYKLUCZYĆ
- Stymulanty
- Substancje z dużym ryzykiem zespołu serotoninowego
- alkohol (Przy mirtazapinie mam po nim psychozy, myśli samobójcze)
- marihuana (Raczej mały potencjał socjalizujący, choć nigdy nie brałem, w każdym razie też się obawiam jakichś psychoz)
- Opioidy (Odrzucam, bo aktualnie i tak raz na kilka dni przyjmuje kodeinę i aktualnie ma za małe działanie społeczne, sedacji nie jest dość by zlikwidować lęki, w dodatku rekreacyjnie też działa minimalnie, a wkopywać w mocniejsze opioidy chyba sensu nie widzę, bo przypuszczam że to całkowicie zakłóci chęć socjalizowania się na rzecz samej fazy)

Oczywiście jeśli macie jakieś substancje z w/w grupy o których wiecie, że nie wchodzi w aż tak groźne interakcje z Moimi lekami, to możecie przedstawić Swoje opinie, bo wiedzę mam małą.
Na tą chwilę nawet nie wiem za jaką grupę substancji się chwycić. Z benzodiazepin przyjmuje sporadycznie na lęki alprazolam, ale zmniejszenie lęków nie wystarcza, bo potrzebuje działania aktywizująco-motywującego. Zetknąłem się z informacjami, że lorazepam jest wyraźniej aktywizujący - może ktoś mi ewentualnie przybliżyć temat, czy jest sens próbować lorazepam, czy jakiekolwiek inne benzodiazepiny?

Możecie nawet podsyłać linki do tematów omawiających potencjał społeczny wśród farmakologii. Aktualnie sam próbuje trudzić się z wyszukiwarką forumową, ale jeszcze nic nie znalazłem co mogłoby mi się pomóc ostatecznie zdecydować.
Dodam na koniec, że jestem zarówno zainteresowany substancjami rekreacyjnymi z mocnym kopem, jak i substancjami skromniejszymi, ale za to bardziej spełniającym funkcję leczniczą.

Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazówki i liczę, że osobom chętnym mi pomóc będę mógł się jakoś odwdzięczyć :D
  • 1290 / 366 / 0
Najmocniejsze efekty spoleczne ma heroina iv, z tym, ze negatywne, jak wszystkie narko. Jesli szukasz czegos o pozytywnym efekcie spolecznym, to moze sprobuj jakis zainteresowan innych niz narkotyki.
  • 268 / 37 / 0
benzodiazepiny wrzuc na 1 miejsce listy wykluczonych
na potencjal spoleczny najlepiej dziala psychoterapia, efekty najdluzej sie utrzymuja

jak juz szukasz info to lap linka
www.erowid.org
Uwaga! Użytkownik nawachajka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1893 / 181 / 0
Od siebie tylko że prega
ewentualnie 1 nalewka + tjoko
benzo nie
Ostatnio zmieniony 09 lipca 2021 przez Dersu Uzala, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1290 / 366 / 0
benzodiazepiny ze swoim aspektem spolecznym klasyfikuja sie chyba gdzies miedzy alkoholem i heroina, wiec chyba dobry przyklad ;-)
  • 1223 / 487 / 0
@Capilarte baklofen
  • 2621 / 549 / 0
08 lipca 2021Capilarte pisze:
czy jest sens próbować lorazepam, czy jakiekolwiek inne benzodiazepiny?
nie
19 lutego 2025london5 pisze:
Dobrze że tego topka już nie ma, wkurwiał mnie ten chujek.
  • 199 / 13 / 0
Pregabalina
  • 4894 / 853 / 0
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 217 / 116 / 0
@serotoninowy dobra rekomendacja jak na kogoś, kto znikł na 5 miesięcy xD
Uwaga! Użytkownik bulku nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...