Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 24 / 4 / 0
Czy ktoś podejmował się ekstrakcji kodeiny z Nurofenu Plus? 12 tabletek w opakowaniu, a każda zawiera 12,8 mg kodeiny i 200 mg ibuprofenu. To drugie jest niemal nierozpuszczalne w wodzie (21 mg/L @ 25 oC - https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compou ... Solubility), więc ekstrakcja powinna być znacznie prostsza niż z preparatów z paracetamolem. Przede wszystkim można by spokojnie użyć więcej wody i nie dbać o schłodzenie roztworu, a i tak nie przekroczy się typowej jednorazowej dawki ibuprofenu (200 mg), więc w porównaniu z innymi preparatami to niemal jak branie czystej kody. W opakowaniu wychodzi razem 153,6 mg kodeiny, więc niby chujowo porównując do Thiocodinu, ale lepiej od Antidolu, bo raczej jest od niego tańszy. No i możliwe, że dałoby się wyciągnąć go więcej bez problemu od farmaceuty, zakładając, że nikt tego zbytnio nie nadużywa i kasjerzy nie ogarniają. Z minusów jak coś spierdolicie to nie ma odtrutki i kaput.
  • 647 / 69 / 0
Spoko, ale dwa pytania. Czy tego nurofenu przypadkiem nie wycofali? Kiedys chcialem kupić i sie spotkalem z taka opinia. No i warto dodac, ze ibuprofen robi niezla papke wiec lepiej uzyc wiecej wody, raczej nie zaszkodzi przy sladowej rozpuszczalnosci ibuprofenu w wodzie.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 24 / 4 / 0
Raczej nie wycofali, bo na ktomalek.pl widzę bez problemu dostępne w Warszawie, podobnie w aptekach internetowych.

Co do papy to wystarczy poczekać aż ibuprofen i masa tabletkowa opadną na dno (sedymentacja), a następnie uważnie zlać roztwór znad osadu do innego naczynia (dekantacja) i przefiltrować. Osobno można jeszcze papę przefiltrować czy nawet wcześniej przepłukać, ale nie powinno być tam za wiele kodeiny, więc lepiej po prostu wyjebać.
  • 647 / 69 / 0
Bede testowal jutro
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 5 / / 0
W uk Nurofen Plus jest powszechnie dostępny i to w wiekszym opakowaniu 32tabsy. Jeśli to faktycznie tak proste to nie wiem jakim cudem jest tak mało informacji w necie o nim jako źródle kodeiny.
  • 867 / 253 / 0
było testowane pare tygodni temu i dzisiaj po raz drugi, działa jak ta lala, ogólnie polecam. korzystałam z tego: https://psychonautwiki.org/wiki/Extract ... kCin3g9ong
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace

Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.

Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach

Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.