Swoją drogą nie wiedziałem, że kwiaty ruderalis posiadają tzw. okwiaty - czyli taką osłonę dla kielichów z pręcikami. Nie mogłem za cholerę znaleźć fotki czegoś takiego - a szkoda... Jeśli ktoś widział, niechaj wskaże.
Odpowiedź - za 100% ruderalis według aktualnego prawa powinno się iść do pierdla.
Prawo zezwala bowiem na uprawę konopi włóknistych ( siewnych ) czyli cannabis sativa l.
Nieścisłości w tejże uprawie ( brak odpowiednie papierologii, wyższy poziom niz dozwolony THC )
skutkuje grzywną i obowiązkowym zniszczeniem upraw.
Cannabis ruderalis to konopie inne niż konopie siewne, tak więc z samej logiki zapisu prawnego - budy do tiurmy.
P.S. Na kiego grzyba uprawiać 100% dzikusa ?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
Chcieli ukryć tony narkotyków w bananach
Peruwiańska policja antynarkotykowa skonfiskowała 3,4 ton kokainy, która miała zostać umieszczona w ładunku bananów przeznaczonych na eksport do Belgii – poinformowały w sobotę czasu lokalnego władze.
Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej
Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.