Poszukuje czegoś co wspomogło by zniwelowanie strachu, staniu się troche „fearless” człowiekiem.
Głównie potrzebuje wspomagacza w sporcie, który pomógł by mi się opanować w sytuacji kryzysowej kiedy to strach zaczyna powoli dominować.
Szukam czegoś raczej doraźnego, żeby użyć w danym momencie.
Planuje wypróbować Phenibut - ale nie wiem czy zadziała on w ten sposób jaki oczekuje.
Jaki sport? może to pozwoli nakierować Cię na najlepsza ścieżkę.
Bo jeśli to sztuki walki i boisz się wpierdolu to nie ma ratunku, chyba ze dostaniesz łomot po czym się otrzepiesz i powiesz wow ale super, na następnych zawodach go rozpierdolę bo będę trenował ciężej niż on jest w stanie sobie wyobrazić.
tak to widzę jako sportowiec który 100 razy przegrał by doczekać się zwycięstwa
01 listopada 2019RedRacoon pisze: Witam
Poszukuje czegoś co wspomogło by zniwelowanie strachu, staniu się troche „fearless” człowiekiem.
Głównie potrzebuje wspomagacza w sporcie, który pomógł by mi się opanować w sytuacji kryzysowej kiedy to strach zaczyna powoli dominować.
Szukam czegoś raczej doraźnego, żeby użyć w danym momencie.
Planuje wypróbować Phenibut - ale nie wiem czy zadziała on w ten sposób jaki oczekuje.
Strach jest naturalną reakcją niosącą za sobą konkretne działania, takie jak na przykład skok adrenaliny, spięcie mięśni i tak dalej.
Lęk towarzyszy nam codziennie od dziesiątek tysięcy lat, tylko, że na niskim - naturalnym - poziomie. Dzięki niemu rozglądamy się na przejściu czy nie jedzie żaden samochód. Dzięki niemu też miewamy zaburzenia, boimy się - czasem sami nie wiedząc czego - odczuwamy różne stany niepokoju, mamy fobie, nerwice i tak dalej.
Jeśli masz problemy z lękiem, to polecam udać się do specjalisty, jeśli ze strachem, to jesteś po prostu płochliwy.
Ogólnie nie polecam używek do sportu, w nim potrzebna jest kondycja, serducho niezbyt lubi chemię, ale nie znam się na "dopingu"...
17 lipca 2020WiedzaRadosna pisze: @Kpina Ja bym na taką okazję zmiksował trochę amfetaminy (z 50-80 mg dobrego staffu) na podkładzie z pregabaliny (150-300 mg) i jakiegoś benzo (najlepiej tak z 0,5-1 mg alprazolamu), ale jest to bardzo ćpuńskie rozwiązanieI jeśli nie jesteś na codzień narkomanem (
) i nie znasz działania wymienionych wyżej substancji solo (i w miksie też), to raczej nie polecałbym Ci takiego rozwiązania.
Popieram miks Pregabalina + alpra ! Świetnie się łączy i lęki itp mega wycisza u mnie po tym miksie jest taki " good mode " 300pregi i 1mg alpry po godzince sie laduje i jest git :)
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu
Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.