Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 16 / 5 / 0
Czy dla Was jaranie co wieczór to już ćpuństwo? :P Nie mam na myśli totalnego u.....nia się, tak jak to się zdarza ze znajomymi, ale zapalenie lajtowego jointa, po skończonym dniu, kiedy już nie ma żadnych obowiązków. Czy ktoś z Was miał już taki zwyczaj? Ostatnie 2 miesiące tak mi przeleciały, jeśli chodzi o skutki uboczne to zauważyłem kilka, np. wstawanie niedo''''nym, rozleniwienie. Ale najgorsze jest gastro o 12 w nocy! Pomimo, że jestem szczupły i uprawiam sport, zauważyłem ,że trochę przytyłem :/
  • 819 / 243 / 0
Sam fakt jarania to ćpuństwo. Kropka.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 12421 / 2414 / 0
Ja palę właśnie takim systemem i nie uważam tego za jakąś patologię. Miliony ludzi na świecie robi to samo (w tym część zupełnie legalnie) i normalnie funkcjonują w społeczeństwie bez żadnych problemów.
Jeśli nie wpływa to negatywnie na Twoje życie, pal : ) Podejrzewam, że gdybyśmy byli w USA, nawet by Ci takie pytanie do głowy nie przyszło.
Oczywiście przerwa raz na jakiś czas jest bardzo wskazana.
  • 49 / 16 / 0
Ciekawe pytanie - chcesz poznać na nie odpowiedź? Zrób sobie parę dni przerwy i sam oceń trudność, z jaką Ci to przyjdzie. mj jest uznawana za niewinny narkotyk, ale mimo to po odstawieniu może wywołać drażliwość i bezsenność (szczególnie przy wieczornym stosowaniu), a w skrajnych przypadkach również epizody depresyjne.
what do you call a dictionary on drugs?
Spoiler:
  • 1455 / 590 / 0
Bez sensu , wyrobisz sobie tolerke i zamulonym lazic caly czas .
I tak cpanie codziennie to juz niedobry sygnal %-D
Oczywiscie zaraz sie zleca potheadzi i beda zapewniac , ze oni normalnie funkcjonuja i nikomu krzywdy nie robia ale to ucieczka przed samym soba .
Życie jest zdrojem rozkoszy; ale tam, gdzie pije zeń motłoch, zatrute są wszystkie studnie.
  • 819 / 243 / 0
16 września 2019jezus_chytrus pisze:
Ja palę właśnie takim systemem i nie uważam tego za jakąś patologię.
Też nie uważam tego za patologię ale palenie marihuany to zażywanie narkotyków czyli ćpanie tak czy siak.
Denerwuje mnie po prostu jak słyszę takie rzeczy typu "Czy dla Was jaranie co wieczór to już ćpuństwo" bo sugeruje że są dragi i Dragi, sposoby konsumpcji i Sposoby Konsumpcji. A intoksykacja to nadal intoksykacja, czy to alkohol, THC, brown czy tryptaminy.
Wszystko to kwestia definicji chyba.
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 2714 / 510 / 0
Jeśli jaranie codziennie wieczorem nie przeszkadza w pracy i generalnie nie zmniejsza satysfakcji z życia to nie widzę problemu.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 641 / 98 / 0
Jeżeli jaranie stało się nawykiem to tak.
  • 12421 / 2414 / 0
Nic na świecie nie jest tylko czarno białe - więc tak - są dragi i są dragi... : )
Zwyczajnie mj znajduje się na samym dole drabinki i nie może być wrzucana do 1 worka z metaamfetaminą, czy heroiną.
  • 2429 / 578 / 155
Tak, sądzę, że jaranie co wieczór jest jak najbardziej oznaką uzależnienia psychicznego (tym bardziej jeśli to trwa już dłuższy czas, a bez bucha ciężko się obejść), ale tak jak już parę osób wyżej wspomniało - nie jest to uzależnienie fizyczne (takowe w przypadku mj nie występuje), jak chociażby od opio, benzo czy alko. Zawsze warto spróbować rzucić lub pomyśleć o terapii. Póki możesz obejść się bez zajarania, masz otwartą furtkę czy zechcesz to lepiej kontrolować lub rzucać.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Włoska policja aresztowała fana "Breaking Bad". Stworzył prawdziwe tajne laboratorium

Włoska policja zlikwidowała jedno z największych nielegalnych laboratoriów narkotykowych w kraju. Podczas nalotu na jeden z domów w dzielnicy Sant'Antonio w Novarze zatrzymany został 22-letni mężczyzna, który w swoich działaniach wyraźnie inspirował się serialem "Breaking Bad".

Mikrodawki LSD raczej nie leczą ADHD [BADANIE]

Mikrodawki LSD nie okazały się skuteczniejsze od placebo w leczeniu ADHD – informuje pismo „JAMA Psychiatry”.