A ja pytam o ludzi np. z nerwicą, którzy przychodzą tu po rady dotyczące zdrowia. To trochę tak, jakby ktoś kto nie ma samochodu ani prawka przyszedł na forum motoryzacyjne i domagał się atencji z powodu swojego zepsutego roweru. Po co?
Przypuszczam, że cokolwiek bym starał ci się wytłumaczyć, do ciebie by to nie dotarło i upierałbyś się w swoim uproszczonym przekonaniu.
Poza tym wątek nie jest o mnie. Większości forumowiczów zapewne wisi zupełnie czy widzę w tym logikę, czy nie. Nie jestem ani ważną, ani interesującą osobą, i analiza mojej osobowości, ewentualnego prostactwa, itd. to raczej nie jest aż tak fascynujący temat, zasługujący na osobny wątek w tym dziale.
Tak samo nie mogłem uwierzyć w rozpowszechniane po szkołach mity jak:
-od marihuany do heroiny
-w Polsce to nie pić alko nie można
-itp
Obecnie czasem przeczytam coś z działów:
leki-nootropowe.html
antyhistaminy.html
antydepresanty.html
ogrod-inne.html ( z wyłączeniem podforum Psiankowate)
Interesuje się racjonalnym stosowaniu nootropów, neuroproteksją, neurobiologią i zwiększaniem zdolności umysłowych.
Forum jest moderowane i o ile nie siedzi się w specyficznych tematach w Knajpie to nie spotkałem się z nietolerancją mojej osoby. Ogólnie nie ćpam.
Też jestem za hipotezą, że ludzie znajdują się tu często przez wyszukiwarkę np.
"Dział prozdrowotny i doping mózgu"
Kiedyś było ze mną bardzo źle... ale kombinowałem, rozkminiałem, testowałem na sobie różne leki, nootropy i różne alternatywne formy naprawiania głowy (alternatywne do mainstreamowych SSRI przepisywanych przez lekarzy, esesrajów nigdy nie jadłem i nie zamierzam).
Wolę sam majstrować z własną głową niż iść grzecznie za systemem...
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło
Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.