Idąc wczoraj ulicą natknąłem się na znalezisko jakim jest szklana hermetycznie zamknięta ampułka z lekko żółtawą cieczą.
Wiem, że z takimi danymi można tylko zgadywać zawartość owej ampułki ale zżera mnie ciekawość co to może być.
Dodam, że na szkle nie ma żadnych napisów, a sama buteleczka zawinięta była w woreczek, gęstość cieczy wygląda na taką samą jak wody. Może bardziej doświadczeni ode mnie będą potrafili wskazać co kryje się w środku.
[ external image ]
W każdym razie, wygląda mi to raczej na jakieś RC bo tak łatwo nie idzie zerwać etykiety z ampułki. Opowiedz lepiej nam jej backstory xD Gdzie ją znalazłeś.
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
Kiedyś w ampułce znalazłam preparat dla psów na odrobaczanie z tego co pamiętam. Było podpisane.
Wyrzuć znalezisko do śmieci.
EjFinn pisze:Kolor jak Relanium, ale rolki w płynie chyba w brązowym szkle były nie?
W każdym razie, wygląda mi to raczej na jakieś RC bo tak łatwo nie idzie zerwać etykiety z ampułki. Opowiedz lepiej nam jej backstory xD Gdzie ją znalazłeś.
To pewnie jakiś lek.
Na nic specjalnego bym nie liczył. Ale jakbyś trafił na decaldol czyli holoperidol w płynie to by Cię może pokarało za głupotę. [emoji14]
Najprawdopodobniej byś się tym nie naćpał, ewentualnie zrobił sobie krzywdę albo się przekręcił
TurboFeniks86 pisze:Wypierdol to człowieku.
To pewnie jakiś lek.
Na nic specjalnego bym nie liczył. Ale jakbyś trafił na decaldol czyli holoperidol w płynie to by Cię może pokarało za głupotę. [emoji14]
Najprawdopodobniej byś się tym nie naćpał, ewentualnie zrobił sobie krzywdę albo się przekręcił
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Kawa dobrze wpływa na zdrowie psychiczne. W umiarkowanych ilościach
Po przeanalizowaniu danych dotyczących ponad 400 000 osób, naukowcy z Uniwersytetu Fudan doszli do wniosku, że picie umiarkowanych ilości kawy – dwóch lub trzech filiżanek dziennie – jest powiązane z mniejszym ryzykiem wystąpienia lęków i depresji. Ochronne działanie kawy było bardziej widoczne u mężczyzn niż u kobiet.
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę
Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.