Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, jestem tu by poradzić się, by również sobie życia nie spieprzyć.
Sytuacja wygląda nastepująca, dzisiaj z rana dostałem wezwanie na policje w charakterze świadka (posiadanie narkotyków). W gruncie domyslam sie tylko o co moze chodzic.
Jakis czas temu z 2 tygodnie bedzie, zawineli dillera, mozliwe ze mial w tel moje wiadmosci, typu czy moge podjechac itp. Co w takiej sytuacji mam mowic na psach , o co moga mnie pytac, jak mam sie zachowywac, i czy ogolnie jest czym sie przejmowac, moja znajoma (prawniczka) mówi zebym sie nie przejmowal niczym ,bo wkoncu to wezwanie w charakterze swiadka, moze ktos mial podobna sytuacje i podzieli sie jakas rada, z gory dzieki ^^
  • 581 / 78 / 0
Myślę, że możesz być spokojny o własną skórę, smsy nie są dowodem, który mógłby obciążyć Ciebie. Co innego ze znajomym, dlatego bądź ostrożny, żeby czegoś nie chlapnąć.

Info i rady - cała masa jest już na forum:

jak-zachowac-sie-na-przesluchaniu-t57737.html
cpam-i-mam-przypadl-f-a-q-prawny-by-dexpl-t62585.html
sprawa-za-posiadanie-t63735.html
porady-prawne-t32.html

Po tej lekturze powinieneś być gotowy;]
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5808 / 1200 / 43
Mi zabrali telefon na rok.
Miałem tam esmsy, nagrania i wiele zdjęć z krzakami konopi, narkotykami i ogólnie bajzel.
Oddali po roku.
Bałem się że mam podsłuch. Nic nie było.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 45 / 7 / 0
Wezwanie w charakterze świadka to nie znaczy, że z tej pozycji nie możesz przejść w oskarżonego.
Im mniej powiesz tym lepiej dla wszystkich w tym i dla Ciebie.

"Nie pamietam" - jak ktoś juz pisął tutaj na forum to bardzo dobra odpowiedz.
  • 4 / / 0
Jesli zapytaja czy kupowalem od niego, to mowic, ze nie? Jakiegos bliskiego kontaktu z ta osoba nie mialem, chyba chodzi o to, ze chca mu przybic nie tylko posiadanie, ale tez handel dlatego to wszystkie wezwania, troche sie stresuje, to juz jutro o 9 rano
  • 3 / 1 / 0
Nie przyznawaj sie do zakupu
  • 4 / / 0
Własnie wrocilem z komendy, pytali o to czy kupowalem, czy znalem, czy mi proponowal wszystkiego sie wyparłem, wedzialem ze nie maja zadnych dowodow.
Pierwsze co to kryminalny bral mnie pod chuj, "tobie nic nie grozi jak tam kupiles od niego czy cos mnie to nie obchodzi" "TOMASZ POWIEDZIAL ZE BRALES OD NIEGO JAK TO JEST"
zaslanialem sie nie pamiecia to zaczal straszyc utrudnianiem, sprawdzal mi telefon , kazal wpisywac jakies numery, zadnego nie mialem, pytal o ludzi itp, dzieki ludzie za pomoc moze komus w przyszlosci sie to przyda ! jestem z siebie dumny ze nic frajerowi nie powiedzialem
  • 619 / 45 / 0
Ważne żeby nie kłamać jak Cię przesluCHUJa w charakterze świadka. Dlatego kluczowe jest mówienie, że się nie pamięta i używanie różnych ciekawych form typu:
"Raczej nie", "nie przypominam sobie, ale chyba nie", "możliwe, że kiedyś z nim rozmawiałem, ale nie pamiętam kiedy i o czym", "nie pamiętam gdzie się poznaliśmy, może to było w jakimś klubie".

Prosta odpowiedź słowem "nie", jak potem wyjdzie w postępowaniu, że jednak "tak", może narobic Ci kłopotow :P
  • 372 / 9 / 0
15 listopada 2018matti14081 pisze:
Własnie wrocilem z komendy, pytali o to czy kupowalem, czy znalem, czy mi proponowal wszystkiego sie wyparłem, wedzialem ze nie maja zadnych dowodow.
Pierwsze co to kryminalny bral mnie pod chuj, "tobie nic nie grozi jak tam kupiles od niego czy cos mnie to nie obchodzi" "TOMASZ POWIEDZIAL ZE BRALES OD NIEGO JAK TO JEST"
zaslanialem sie nie pamiecia to zaczal straszyc utrudnianiem, sprawdzal mi telefon , kazal wpisywac jakies numery, zadnego nie mialem, pytal o ludzi itp, dzieki ludzie za pomoc moze komus w przyszlosci sie to przyda ! jestem z siebie dumny ze nic frajerowi nie powiedzialem
Fajnie, że sprawa się rozeszła, ale z jakiej racji sprawdzał Ci telefon ?
  • 4 / / 0
Odrazu, kiedy wszedlem do pokoju, zapytal czy mam telefon, powiedzial ze MUSZE mu dac, myslalem ze bedzie go przegladal, on go tylko odblokowal spojrzal i zablokowal i powiedzial ze ma lezec na biurku, zgodzilem sie bo nie chcialem problemow robic, pozniej przy nim musialem w ksiazce i w histori polaczen wpisywac numery telefonow, podyktowal chyba 5 numerow, zadnego nie mialem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.

Dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się ze spadkiem nadmiernego spożycia alkoholu

Nowe, finansowane ze środków federalnych badanie przeprowadzone w stanie Oregon wykazało, że dostęp do legalnych sklepów z marihuaną wiąże się z niższym poziomem nadmiernego spożycia alkoholu, zwłaszcza wśród osób dorosłych w wieku 21–24 lata oraz powyżej 65 roku życia.

Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani

Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.