Sytuacja wygląda nastepująca, dzisiaj z rana dostałem wezwanie na policje w charakterze świadka (posiadanie narkotyków). W gruncie domyslam sie tylko o co moze chodzic.
Jakis czas temu z 2 tygodnie bedzie, zawineli dillera, mozliwe ze mial w tel moje wiadmosci, typu czy moge podjechac itp. Co w takiej sytuacji mam mowic na psach , o co moga mnie pytac, jak mam sie zachowywac, i czy ogolnie jest czym sie przejmowac, moja znajoma (prawniczka) mówi zebym sie nie przejmowal niczym ,bo wkoncu to wezwanie w charakterze swiadka, moze ktos mial podobna sytuacje i podzieli sie jakas rada, z gory dzieki ^^
Info i rady - cała masa jest już na forum:
jak-zachowac-sie-na-przesluchaniu-t57737.html
cpam-i-mam-przypadl-f-a-q-prawny-by-dexpl-t62585.html
sprawa-za-posiadanie-t63735.html
porady-prawne-t32.html
Po tej lekturze powinieneś być gotowy;]
Miałem tam esmsy, nagrania i wiele zdjęć z krzakami konopi, narkotykami i ogólnie bajzel.
Oddali po roku.
Bałem się że mam podsłuch. Nic nie było.
Im mniej powiesz tym lepiej dla wszystkich w tym i dla Ciebie.
"Nie pamietam" - jak ktoś juz pisął tutaj na forum to bardzo dobra odpowiedz.
Pierwsze co to kryminalny bral mnie pod chuj, "tobie nic nie grozi jak tam kupiles od niego czy cos mnie to nie obchodzi" "TOMASZ POWIEDZIAL ZE BRALES OD NIEGO JAK TO JEST"
zaslanialem sie nie pamiecia to zaczal straszyc utrudnianiem, sprawdzal mi telefon , kazal wpisywac jakies numery, zadnego nie mialem, pytal o ludzi itp, dzieki ludzie za pomoc moze komus w przyszlosci sie to przyda ! jestem z siebie dumny ze nic frajerowi nie powiedzialem
"Raczej nie", "nie przypominam sobie, ale chyba nie", "możliwe, że kiedyś z nim rozmawiałem, ale nie pamiętam kiedy i o czym", "nie pamiętam gdzie się poznaliśmy, może to było w jakimś klubie".
Prosta odpowiedź słowem "nie", jak potem wyjdzie w postępowaniu, że jednak "tak", może narobic Ci kłopotow :P
15 listopada 2018matti14081 pisze: Własnie wrocilem z komendy, pytali o to czy kupowalem, czy znalem, czy mi proponowal wszystkiego sie wyparłem, wedzialem ze nie maja zadnych dowodow.
Pierwsze co to kryminalny bral mnie pod chuj, "tobie nic nie grozi jak tam kupiles od niego czy cos mnie to nie obchodzi" "TOMASZ POWIEDZIAL ZE BRALES OD NIEGO JAK TO JEST"
zaslanialem sie nie pamiecia to zaczal straszyc utrudnianiem, sprawdzal mi telefon , kazal wpisywac jakies numery, zadnego nie mialem, pytal o ludzi itp, dzieki ludzie za pomoc moze komus w przyszlosci sie to przyda ! jestem z siebie dumny ze nic frajerowi nie powiedzialem
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.