Na początku poproszę moda o nie przenoszenie mojego posta do działu Doping Mózgu gdyż to dla mnie bardzo ważna sprawa a tam będzie mniejszy odzew poza tym uważam ,że temat zasługuje na oddzielny wątek.
A więc po 8 latach ćpania. Głównie stymulantów ale do tego też benzo i bupra wychodzę powoli z tego bagna i potrzebuje suplementów diety.
Potrzebuje czegoś co da mi energię, motywacje i naprawi zdolność koncentracji.
Dodam ,że biorę leki Asentre i Solian ale samo to nie wystarczy. Muszę zregenerować sobie mózg :)
Mam do wydania dużo kasy na suple. Na zdrowiu nie będę oszczędzał.
Najbardziej mi brakuje motywacji
I mam pytanie. Czy da się w ogóle naprawić popsute szlaki neuroprzekaźników ?
04 października 2018pdill13 pisze: Na początku poproszę moda o nie przenoszenie mojego posta do działu Doping Mózgu
04 października 2018pdill13 pisze: Głównie stymulantów ale do tego też benzo i bupra wychodzę powoli z tego bagna i potrzebuje suplementów diety.
To na samym dopingu moze byc ciezkie.
04 października 2018pdill13 pisze: Czy da się w ogóle naprawić popsute szlaki neuroprzekaźników ?
04 października 2018pdill13 pisze: Dodam ,że biorę leki Asentre i Solian ale samo to nie wystarczy. Muszę zregenerować sobie mózg
A dwa- uwazalbym z ingerencja w psychotropy.
Trzy - powodzenia, przyda sie.
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
Po tygodniu mógłbyś przenieść temat do działu Detox ? Bo chciałbym tutaj umieszczać postępy z mojego wychodzenia na prostą. Uważam ,że temat przyda się innym użytkownikom a najbardziej przyda się mi bo będę miał dodatkową motywacje.Jak coś to zmień nazwę na "Droga do trzeźwości.
Biorę sertralina , amisulpryd i mianseryne. Dopiero zaczynam terapie tymi lekami.
"O Panie"
Na prawdę jest aż tak źle ? Chodzi o to ,że przyda się jeszcze terapia czy ,że odbierasz mi od razu szanse ? Planuje pójść na terapie jak będę już trzeźwy.
Na razie jestem wolny od psychostymulantów i zawzięty aby wyjść z tego gówna.
Planuje pójść na detox od bupry i rolek w Styczniu 2019 r. jak trochę odpocznę od stymulantów i podreperuje mózg.
"Wszystko da się naprawić"
Wytłumacz mi co sobie mogłem zepsuł i w jaki sposób to się naprawi i ile potrzeba czasu jeśli oczywiście możesz :)
Z góry sorry, jeśli nie ten temat/dział, ale nigdzie nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu. Bądź proszę o przeniesienie postu do odpowiedniego.
Aha i jeszcze jedno, prośba o użycie opcji mention do mnie.
-witaminy/elektrolity
-cytykolina (CDP-cholina)
-agmatyna (w odpowiedniej dawce)
Takie niekolidujące za bardzo rzeczy. Ogólnie to jeśli chodzi o substancje z małym ryzykiem interakcji z lekami to najlepiej szukać ich wśród rzeczy które normalnie są już w diecie lub organizmie. Nie jest to oczywiście gwarancja bezpieczeństwa na 100%, ale zawsze jest to jakaś reguła do kierowania się jeśli chce się minimalizować ryzyko i długotrwałe skutki uboczne.
Proszę o użycie opcji zawołaj/mention, bo te posty gubią się w tym dziale, dziękuje.
A widzę że ten citoprop też jakiś drogi nie jest, więc chyba zakupie.
Za omega 3 które biorę wychodzi niecałe 1zł/d (łącznie około 1g EPA i 600mg DHA na dzień). Może pomóc na oba typy pamięci, ale to zależy czy ktoś jest zdrowy, czy ma jakieś schorzenia pogarszające pamięć (demencja, adhd etc.)
Cytykolina (CDP-cholina) wychodzi 2zł/d przy 500mg/d.
W przypadku agmatyny już jest większy rozstrzał i przy niskiej dawce i małej wadze (1.6mg/kg i 50kg wagi) wychodzi 0,15 zł/d, a przy wysokiej dawce i wadze (6.4mg/kg oraz 100kg wagi) wychodzi 1,2 zł/d. Czyli dość tanio. Efekty agmatyny w stosunku do dawki mają kształt U, więc branie za wysokiej dawki może mieć słabe, albo negatywne efekty.
Ogólnie to agmatyna nie jest jednak taka bezinterakcyjna mimo że jest neurotransmiterem. W zależności od dawki poprawia działanie niektórych antydepresantów ale tylko w odpowiedniej dawce i tylko niektórych. W złej dawce i przy złym antydepresancie może pogarszać jego działanie.
Niby taki stack trochę kosztuje (w szczególności cytykolina) ale nie jest to tak dużo jeśli porówna się to do np. bupropionu kosztującego 6zł/d przy najniższej dawce, albo do palenia papierosów.
Na początku raczej sobie odpuść tą agmatyne, kolejny jakiś promowany syf. Poza tym on jest związany z argininą, której w diecie masz pod dostatkiem, więce lepiej używać jej antagonisy lizyny, która pomaga niekiedy w stanach depresyjnych i nerwicowych
Omega3 w dawkach 2000 EPA przez minimum pół roku, w zależności ile jadłeś ryb miesięcznie
Cholina to ta cytykolina albo lecytyna tak 15-20 gram dziennie, troche zwiększa motywacje do nauki, przynajmniej u mnie tak było
Zamiast tej agamtyny to urydyna i/lub benfogamma
Łykasz wit D? Mamy zime już, a razem z nią magnez, potas (sok pomidorowy banany) wapń
Ważne jest też cynk tak z 30-50 mg dziennie przez 2-3 miechy 4 dni cynku i 3 dni miedzi w tygodniu z 6mg
No i najważniejsze nauka, przecież panna M rozleniwia mózg i trzeba go rozruszać.
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu
Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.
Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków
Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.