Dział poświęcony przede wszystkim chorobom i nadzwyczajnym skutkom kombinacji tychże z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga! Dział zawiera wątki na temat chorób, gdzie osoby dotknięte daną chorobą mogą dyskutować o szczególnych dla siebie problemach!
Nie jest to dział, w którym właściwe są wątki "czy XYZ powoduje ABC-emię" – takie pytania należy kierować do działu/wątku o substancji XYZ!
  • 1 / / 0
Witam
stosuje od jakiegoś czasu cholinę(alpha gpc) i zastanawiam sie że na żadnych suplementach choliny
nie jest napisane
ze skutkiem przedawkowania jest ostry zespol cholinergicznych
wiem ze sama cholina nie jest tego powodem(moze dlatego nigdzie nie ma takiego info)
ale za to nadmiar acetylocholiny ktorym cholina jest prekursorem juz tak

skad moje pytanie,
otoz jak wiecie korzystanie z leku piracetam lub rodziny racetamow zwieksza zapotrzebowanie na gospodarke acetylocholinowa
tym samym aby skutecznie korzystac z racetamow chcialem zwiekszyc dawkowanie choliny ale boje sie zespolu cholinergicznego czy moje obawy sa sluszne co o tym sadzicie? dzieki z gory za odpowiedzi.
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Palenie z trzeciej ręki staje się z czasem coraz bardziej szkodliwe

Bierne palenie – narażanie osoby postronnej na oddziaływanie dymu tytoniowego – jest dobrze rozpoznanym zagrożeniem dla naszego zdrowia. Znacznie mniej wiadomo natomiast o „paleniu z trzeciej ręki”, czyli o sytuacji gdy dym z palonego papierosa już wywietrzał, a my wdychamy związki chemiczne, które po paleniu papierosów osiadły na ścianach, dywanach, meblach, firankach czy ubraniach.

Jak wygląda Luksemburg 2 lata po dekryminalizacji marihuany? Bilans zysków i strat

Kiedy myślimy o luźnym podejściu do marihuany w Europie, przed oczami stają nam holenderskie Coffee Shopy lub portugalska dekryminalizacja. Jednak to Malta i Luksemburg dokonały prawdziwego przełomu legislacyjnego. Latem 2023 roku Luksemburg stał się drugim krajem UE, który oficjalnie wpisał prawo do uprawy konopi w ustawy.