Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 174 / 11 / 0
Wszczęte zostało w mojej sprawie postępowanie o usiłowanie zabójstwa z użyciem noża.
Złożyłem wyjaśnienia w prokuraturze, że chodziło o próbę kradzieży samochodu, że MYŚLAŁEM, że postawa poszkodowanego będzie bierna (zabrał mi kosę i wyjebał z samochodu, mówiąc że mam przejebane xdd) myślałem, że mnie spróbuje skrzywdzić a zadzwonił na kurwy.
Nie zostałem tymczasowo aresztowany.
Rana na jego szyi (przyłożyłem mu nóż do szyi z tylnego siedzenia, nie znałem go zatrzymał się na stopa) to 4cm długości, przecięta tylko skóra, naczynia krwionośne nie zostały uszkodzone, zatem sprawa, jak wyjaśnił mi sędzia, będzie zapewne się toczyła o spowodowanie nietrwałego, średniego lub lekkiego zagrożenia zdrowia na okres krótszy niż 7 dni.
A, no i powiedziałęm że byłem pod wpływem clonazepamu 4mg i alkoholu miałem we krwi na badaniu jakieś pół promila.
Wiem, że grozi mi do dwóch lat, albo grzywna, ale chciałem po prostu zapytać o wasze doświadczenia w podobnych sprawach. Ktoś coś?
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 161 / 5 / 0
Dla mnie powinieneś iść siedzieć za odjebanie takiej akcji.

A powinno być nawet tak, że za planowanie czegoś takiego powinni grzywnę dopierdalać %-D

O i to jest prwadziwe przestepstwo, a nie jakies posiadania hehehe
  • 174 / 11 / 0
Wszyscy mi to mówią kurwa xdd
Użyszkodnik jest aktywny na hyperrealu.
Przeczyta twoją odpowiedź i odpowie na twój post, chyba że znów dostanie bana :cheesy:
  • 161 / 5 / 0
Jak wogole przyszło ci do głowy takie coś? na czlowieka z nożem itd ...
  • 1893 / 181 / 0
pojeb
  • 174 / 17 / 0
Nie wiem na jakie porady tu liczyłeś ale obyś dostał jak najwięcej. I nie o ilość porad mi chodzi :P
A temat zgłaszam do wywalenia.
Ceterum censeo Roseum delendam esse
  • 161 / 5 / 0
27 marca 2018umrzemywcierpieniu pisze:
zabrał mi kosę i wyjebał z samochodu, mówiąc że mam przejebane xdd) myślałem, że mnie spróbuje skrzywdzić a zadzwonił na kurwy.
%-D %-D %-D
Widać porwałeś sie jak z motyką na księżyc %-D
  • 49 / 15 / 0
Czegoś tutaj nie rozumiem.
Najpierw włamałeś się do samochodu, poczekałeś na kierowcę i wtedy zacząłeś grozić mu nożem? Czy może odwrotnie, wsiadłeś bez zmuszania/ze zmuszaniem kierowcy razem z nim do samochodu i wtedy wyciągnąłeś nóż?
:old: :old:
  • 161 / 5 / 0
na stopa sie zatrzymał typ zeby podwieźć tego zabijake
  • 3446 / 716 / 9
Hehe, mały ale wariat. Przytnij frana na zółty papier. Tylko, nie odpierdalaj już więcej takich akcji bo Cię wsadzą na detencję psychiatryczną a stamtąd wyjsć trudniej niż skądkolwiek indziej.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.