Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 757 / 31 / 0
Apel do użytkowników RC

Zwracam uwagę użytkowników aby odbierając swoje zamówienia nie szastali na prawo i lewo materiałami badawczymi. Wiem, że jest w nas taka skłonność ale serio - z tym wszystkim trzeba być jak najciszej. Idąc dziś chodnikiem usłyszałem jak gość się chwali że mu przyszły zamówione ziółka. Niech społeczeństwo raczej myśli, że problem dopalacze nie istnieje. Policja też da sobie z tym spokój bo ich interesuje tylko to co im każą. Jak macie coś mówić to już raczej, że "Te kurwy wszystkie dopalacze polikwidowały".

Druga sprawa jest taka, że jak ktoś trafi po czymś na SOR czy do Monaru to niech powie, że to jakaś już zdelegalizowana substancja o podobnym profilu działania jest przyczyną a nie nowości bo to przez to wszystko delegalizują. Weźcie sobie to do serca a nam wszystkim będzie lepiej.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 623 / 45 / 13
Zgadzam się, że gadanie o tym na legalu to głupota, ale jeśli mają coś zbanować to i tak to zbanują.
Nie zdziwiłbym się, gdyby PIS zrobił jakiegoś analogowego bana jak np. w UK.
BTW ziółka to równie dobrze może być czystek bądź melisa i co tutaj też konspira jest czymś pożądanym :-D ?
RIP UNCLE HOWIE [*]

---------------------------------> PAJACYK.pl <----------------------------------------------------
  • 757 / 31 / 0
Słuchajcie to jest tak - Ktoś trafia na SOR i mówi że zatruł się XXX i trafia kilku takich. Lekarze to notują, to idzie do góry i bang, po substancji. Identycznie jest w Monarach - Idą ludzie, mówią jestem uzależniony od XXX, oni to notują, to idzie do góry i bang.

Do tych pierwszych - Nie ważne czym się zatruliście, lekarze i tak nie znają tych substancji i zawsze stosują leczenie objawowe. Jak masz zapaść po stymulantach to będą Cię zwalniali a jak po opio to będą przyspieszali i tyle. Substancja sama nie ma żadnego znaczenia.

Do tych drugich - Wjebaliście się w coś i to jest wasz problem ale może są ludzie, którzy w przeciwieństwie do was używają tych substancji odpowiedzialnie i nie robią ani sobie ani nikomu krzywdy - nie niszczcie im tego.

Jeśli mi nie wierzycie to spójrzcie jak to było z 4-AcO-DMT i 4-HO-MET. Delegalizowali 2C-E, ważki, inne ketony a one długo były nie ruszane. Po prostu z czasem się uzbiera skarg i tak robią.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 7 / 0
i dobrze - niech dele
galizuja bo moze wtedy
wyjdziecie do ludzi zamiast
tylko walic rc przed monitorem
:nuts:
cannabis
whisky
ananas (harm red)
  • 188 / 37 / 0
Patrzac na obecny rynek RC (nie liczac benzodiazepin) to powinni to zaorać, a vendorzy mogliby przerzucić sie na handel herbatą. Byłoby z tego więcej pozytku. Próbowałem przeróznych obecnych ketonów i do "poprzedniej generacji" nie maja nawet podjazdu. Faza coraz bardziej biedna, coraz wiekszy rozpierdol itd. Popieram kolege wyżej. Jak miną wam schizy, to wyłączcie komputra i idźcie do parku.
  • 59 / 6 / 0
Prawda. Bieda i syf. Myślę, że nawet jeżeli ktoś już trafi po obecnych specyfikach na sor, to będzie się raczej wstydził przyznać, co konkretnie brał, bo prawie wszystko będzie podsumowane jako "dopalacze i domestos"
  • 3854 / 316 / 0
Domestos się chociaż na coś przydaje, w przeciwieństwie do np. bieda-ketonów. Nie wiem po co tu apelować. Głupich nie sieją, sami się rodzą. Potem działa prawo przyciągania - zjebani ludzie biorą zjebane dragi i są potem jeszcze bardziej zjebani. Żadna filozofia.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 714 / 48 / 0
Pojebało? Chcecie mnie z piwnicy wypędzić? Gdzie ja będę trzepał - w parku? Oglądając jak się kaczki ruchają? Bueh ...

Obecne specyfiki są dobre przy bardzo niskiej tolerce - u mnie na początku było w chuj zajebiście. A teraz mam wręcz wstręt i w sumie bardzo dobrze. Mogę trzepać na trzeźwo, tylko ściany piwnicy nie są już takie fajowe ...

Ale faktycznie, nie rozumiem jak można odebrać kilo klefa z narkomatu i nie trzymać jęzora za zębami?
  • 0 / / 0
Szczerze.......musztarda po obiedzie. Takie apele miałyby sens w czasach jak legalne było jeszcze MDPV, 4-HO-MET, 4-AcO-DMT, mefedron czy nawet w czasach alfy i jeszcze paru w miare aktywnych związków. Teraz "aktywność" ogranicza się prawie tylko do efektów ubocznych.....istny koszmar. W zasadzie nie wiem czego tu jeszcze bronić (moze oprócz MDPHP, ktore jest i tak marna namiastka pirolidynowego króla, jakim było beżowe MDPV)_, 95% obecnego RC MENU nadaje sie tylko do zbanowania. Wyszłoby to wszystkim na zdrowie. Zaraz po ostatnim banie miałem nadzieje, że chemicy staną na wysokości zadania i czymś nas zaskoczą.....już przestałem się łudzić.
  • 18 / 3 / 0
No nie wiem, może to i dobrze, w końcu rząd zwróci uwagę na temat RC i ogólem narkotyków, uświadomi sobie, że kolejna delegalizacja to nie wyjście. Że prowadzi to tylko do dojebania chloru albo jeszcze gorszego gówna do cząsteczki "I JECHANE DALEJ Z TYM RYNKIEM", co się potem odbija na waszym zdrowiu. Może wreszcie powstanie jakaś regulacja/dekryminalizacja sensowna. Może jednak kolejna delegalizacja i kolejny analog analogu gówna z biegunki AD 2018 i może już nawet dla was nie będzie się to nadawało do ćpania i odpuścicie. Wrócicie na Tora, co wam na pewno na zdrowie wyjdzie.
Uwaga! Użytkownik benzene jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Cyfrowe klony ludzkiego umysłu. Naukowcy testują psychodeliki na wirtualnych mózgach

Wyobraź sobie, że lekarze mogą przetestować wysoce eksperymentalną terapię na Twoim mózgu, w ogóle nie podając Ci leku.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.