Po dwóch latach mój lekarz powiedział , że pora się ,,odszczurzyć'' czyli na detox , że idę zła drogą itp.
Clonazepepam biorę ponieważ mam zaświadczenie na ten lek od specjalisty na nerwicę lękową która daje mi nie zle w kość ..
Nie wiem co będzie gorsze , raczej nie dam rady odstawić oby dwóch substancji..
Polecicie jakiś dobry odział detoksacyjny w Krakowie .
Polecam detoks w Lezajsku- sam niedawno go skonczylem i jestem bardzo zadowolony, ordynator to zloty czlowiek, w ciagu 4 tygodni zjechali mi z 5mg clonazepamu do zera a ja nie czulem prawie przy tym objawow odstawiennych (a biore benzo 15 lat, z czego mialem kilkanascie ciagow od miesiaca do roku, ktore zawsze przerywalem sam n cold turkey, teraz po 2 latach nie dalem rady odstawic sam) . Tylko taki detoks jak pisalem nie trwa 1,5 tygodnia tylko 4-6 albo i dluzej
Schodzenie z opio bez benzo, żeby przypadkiem człowieka od kolejnej substancji nie uzależnić (wtf, jak? Przez 2 tygodnie, jak człowieka skręca, doraźnie nie dadzą zasranej rolki?!).
Generalnie według aktualnych opowieści, jest na pewno lepiej niż Suchy Jar
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny
Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.