...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 22 / / 0
Jak w Temacie , zostało mi nie wiele czasu bo pora odstawić buprenorfine i clonazepam .
Po dwóch latach mój lekarz powiedział , że pora się ,,odszczurzyć'' czyli na detox , że idę zła drogą itp.
Clonazepepam biorę ponieważ mam zaświadczenie na ten lek od specjalisty na nerwicę lękową która daje mi nie zle w kość ..

Nie wiem co będzie gorsze , raczej nie dam rady odstawić oby dwóch substancji..

Polecicie jakiś dobry odział detoksacyjny w Krakowie .
  • 1360 / 179 / 0
W Krakowie od benzo ciezko sie odtruc. W Suchym Jarze odtruwaja glownie opiatowcow i tylko 3 dni daja leki, na Rydygiera nie wiem jak jest- musisz dzwonic. No i Kobierzyn- ale tam tez detoks trwa 9-11 dni, a przy odstawianiu benzo detoks trwa 4-6 tygodni.
Polecam detoks w Lezajsku- sam niedawno go skonczylem i jestem bardzo zadowolony, ordynator to zloty czlowiek, w ciagu 4 tygodni zjechali mi z 5mg clonazepamu do zera a ja nie czulem prawie przy tym objawow odstawiennych (a biore benzo 15 lat, z czego mialem kilkanascie ciagow od miesiaca do roku, ktore zawsze przerywalem sam n cold turkey, teraz po 2 latach nie dalem rady odstawic sam) . Tylko taki detoks jak pisalem nie trwa 1,5 tygodnia tylko 4-6 albo i dluzej
mój mail: maykel855@gmail.com
  • 20 / 2 / 0
Polecam detox na Rydygiera. W 6 tyg można z tym się uporać, jedynie co to należy mocno chcieć. Życzę dużo siły. Pozdro.
  • 12438 / 2419 / 0
W SJ nie dają leków tylko 3 dni... na pewno nie opiatowcom. Ostatnie 3 dni są bez leków - tylko witaminki. Odtruwają też od benzo - wtedy taki pobyt jest dłuższy, niż standardowe 2 tygodnie.
  • 2 / / 0
Rydygier - według nowych zasad opiatowcy, alko, mieszane i wszyscy inni mają 14 dni (15 licząc dzień przyjęcia i wypisu). Tylko schodzenie z benzo ma 56 dni (chyba, że mieszane, wtedy też 15).
Schodzenie z opio bez benzo, żeby przypadkiem człowieka od kolejnej substancji nie uzależnić (wtf, jak? Przez 2 tygodnie, jak człowieka skręca, doraźnie nie dadzą zasranej rolki?!).
Generalnie według aktualnych opowieści, jest na pewno lepiej niż Suchy Jar %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

CBŚP uderza w gang powiązany z pseudokibicami. Zabezpieczono ponad 100 kg narkotyków

Policjanci CBŚP z Rzeszowa po raz kolejny uderzyli w zorganizowaną grupę przestępczą wywodzącą się ze środowiska pseudokibiców. W trakcie akcji przeprowadzonej na terenie Rzeszowa zatrzymano dwóch 30-latków, powiązanych z jednym z lokalnych klubów piłkarskich.