Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 17 / 2 / 0
Cześć. Jeżeli macie dosłownie 5 minut, to pomóżcie mi i wypełnijcie tą ankietę. Ankieta jest oczywiście anonimowa, a wyniki będą użyte w mojej pracy na temat postrzegania narkomanów. Najlepiej by było, gdybyście na każde pytanie odpowiadali w sposób jak najpełniejszy, a nie tylko jednym słowem, ale jeżeli komuś się nie chce to i za odpowiedzi jednym słowem będę wdzięczny :).

Link do ankiety :
http://www.survio.com/survey/d/X6Q6Q1I3P7O9G3U6V
  • 1009 / 42 / 0
Uzupełniłem kolego/koleżanko ale większość pytań jest tak głupia jak poglądy osoby oglądającej TVN. Wiec niech nie zdziwią Cię odpowiedzi.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 304 / 13 / 0
Uzupełniłem. Miałem problemy z niektórymi pytaniami, ale nie wiem czy przeze mnie czy przez pytania :rolleyes:
Poza tym 3 pytania o cechy ćpuna? Odebrałem je jako: najważniejsze cechy, najnajważniejsze cechy i najnajnajważniejsze cechy. Bez sensu.
Tak samo "dokończ zdanie: X jest ćpunem, ale..." No ale co? kroi chleb piętą? Nie ćpa?
Podobnie z ostatnim poleceniem: "Opowiedz anegdotę cośtam o narkomanach, którą znasz", przecież na forum jest cały wątek o narkomańskich anegdotach i co innego można pod tym poleceniem napisać...
To tyle jeśli chodzi o moje uwagi. Nie znam się na ankietowaniu, ani nie wiem w jakim celu jest ta ankieta, lecz słabo ją oceniam.

PS. Bardzo fajny nick, autorko.
Pozdrawiam
  • 17 / 2 / 0
Piszę pracę z zakresu lingwistyki kulturowej, a moim celem jest stworzenie definicji kognitywnej narkomana. Wzór tych pytań nie jest wymyślony przeze mnie, lecz przez mądrych profesorów :) na pewno nie są one "głupie".
"dokończ zdanie: X jest ćpunem, ale..." - NA przykład adam jest narkomanem, ale jest dobrym człowiekiem. Na prawdę pytania prostsze już chyba nie mogą być. Nie będę dyskutował z każdą waszą uwagą dotyczącą ankiety bo to byłoby bez sensu. Ale mogę was zapewnić, że jest ona zrobiona prawidłowo, czyli tak jak ankieta w mojej profesji powinna wyglądać :)
Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś pytania to proszę pytać, natomiast pisanie, że "nie znam się na ankietowaniu ALE" proszę sobie odpuścić bo nic to nie wnosi. :) Pozdrawiam.
  • 112 / 8 / 0
Nie zesraj się tylko
  • 879 / 191 / 5
Podaj cechy, które według ciebie najbardziej cechują typowego narkomana.

Podaj cechy, które według ciebie najbardziej cechują wzorowego(jaki powinien być) narkomana.

Jakie cechy są charakterystyczne dla prawdziwego narkomana?

Oh yea. Ankieta jest super a my jesteśmy gupi.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 1180 / 103 / 0
29 stycznia 2017PiesZaSzybą pisze:
Piszę pracę z zakresu lingwistyki kulturowej, a moim celem jest stworzenie definicji kognitywnej narkomana. Na prawdę pytania prostsze już chyba nie mogą być. :) Pozdrawiam.

Naprawdę piszemy /w tym wypadku/ łącznie... zdrówko!
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 280 / 20 / 0
CO TO ZA PYTANIA XD
  • 1009 / 42 / 0
Typowy/wzorowy/prawdziwy narkoman xD
Typowy narkoman to taki co przed sniadaniem wpierdala kreske,
Wzorowy to taki to taki co robi śniadanie mamie dopiero później ćpie, a prawdziwy nic nie je tylko sniffuje xD

Dobrze rozumiem? xD

Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 17 / 2 / 0
Jeżeli ktoś nie rozumie różnicy pomiędzy słowami typowy/wzorowy/prawdziwy to jego problem i powinien to po prostu napisać w ankiecie(naprawdę nie chcę nikogo obrazić, uwierzcie mi: :) Ciekawe, że na takie same pytania odpowiadają różne grupy społeczne i właściwie nie ma problemu, a w przypadku narkomanów nagle wszystko staje się problemem. Nie, nie chcę napisać, że wy jesteście głupi czy, że narkomani ogólnie są głupi. Sam jestem miłośnikiem substancji psychoaktywnych, czyli narkomanem, ale moglibyście wykazać choć trochę zrozumienia dla tych pytań, bo w żaden sposób trudne czy głupie nie są. i nie twierdzę Klepsydro że wy też jesteście głupi. Jeżeli tak bardzo wam przeszkadza to rozróżnienie na typowego/wzorowego i prawdziwego to możecie po prostu napisać, że według was te słowa znaczą to samo i tyle, nie wiem o co ten cały lament.

Wzorowy to taki to taki co robi śniadanie mamie dopiero później ćpie, a prawdziwy nic nie je tylko sniffuje xD
Dobrze rozumiem? xD
Tak, dobrze. Jeżeli tak widzisz świat, to tak miałeś napisać. Właśnie o to chodzi w tej ankiecie.

Rozumiem, że jest to coś innego niż większość ankiet, ale zamiast od razu hejtować wszystko co inne i nieznane , to można chwilkę nad tym pomyśleć. Ankieta nie jest mi potrzebna do pracy z socjologii itp. W badaniach, ogólnie mówiąc, językoznawczych właśnie taki charakter mają pytania. Są inne, rozumiem. Ale kurwa bez przesady. pis joł ludzie i trochę więcej życzliwości na przyszłość, bo nie wszystko co z początku się wydaję trochę inne jest z gruntu złe i jak ktoś tu napisał "głupie".
ODPOWIEDZ
Newsy
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby

Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.