Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 80 / 22 / 0
https://www.youtube.com/watch?v=dDtm3YSNVF8

Przetłumaczone kilka dni temu, całokształt wydaje się bardzo interesujący :cool:
“The cost of sanity in this society, is a certain level of alienation”
― Terence Mckenna
  • 3406 / 536 / 0
Nie mam napisów.
F̲O̲R̲M̲Y̲ ̲Ż̲Y̲C̲I̲A̲ ̲O̲P̲A̲R̲T̲E̲ ̲N̲A̲ ̲W̲Ę̲G̲L̲U̲.̲
  • 80 / 22 / 0
polymerases pisze:
Nie mam napisów.
Włączasz je klikając na ikonke napisów, zaraz obok ustawień filmu.
― Terence Mckenna
  • 3406 / 536 / 0
^Tak wiem o tym, ale myślałem że przerabiałeś ten film z napisami już gotowymi na klipie.
  • 80 / 22 / 0
Taki był plan, ale niestety wystąpiły małe problemy ;)
― Terence Mckenna
  • 4024 / 376 / 953
To Twoje tłumaczenie, dobrze rozumiem? Moglibyśmy wrzucić to na główną? Jeśli tak - komu w takim przypadku przypisać creditsy za przekład?
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 80 / 22 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
To Twoje tłumaczenie, dobrze rozumiem? Moglibyśmy wrzucić to na główną? Jeśli tak - komu w takim przypadku przypisać creditsy za przekład?
Zgadza się, tłumaczenie jest moje. Jak najbardziej można dać na głowna, przekład może być opatrzony nazwa mojego kanału na tubie ;)
― Terence Mckenna
  • 4024 / 376 / 953
OK, dzięki, w takim damy dziś wieczorkiem. :-)
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 3406 / 536 / 0
  • 80 / 22 / 0
Dziękówa ;)
― Terence Mckenna
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.