...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 440 / 32 / 0
Wjebany jestem w gbla, dobry ponad miesiąc 24/7. Wrzuanie z godziny na godzine a raczje 2ml co 2h czasem czesciej. Na odstawke kupilem od razu etizolam co z tego jak podżeram go całkiem regularnie od 2-och tygodni w zasadzie codziennie i wychodzi, ze zjadlem 95mg przez te 2 tygodnie, czesto ostro jedzony bo szedl metkat tez kilka razy, od etizolamu byla moze z jedna 36 godzinna przerwa po tygodniu, zeby sprawdzic czy nie wjebuje sie w etizolam i wyszlo, ze nie wiec jadlem dalej. Wczoraj nie zjadlem etizolamu i cos gbl nie dzialal juz jak powinien, w glowie dziwne obawy wyszlo ze to od etizolamu, gbl juz mnie nie usypia za bardzo spie po 2 godziny max, po przebudzeniu i dorzutce okolo 1:30 w nocy juz do rana nie mogę spać tylko mam ciagle przymus poruszania = przejebane, a ciezki mam bardzo okres, whuj roboty w upale, wczoraj bez eti na samym gblu jestem nie do uzycia zbytnio, a jak na noc zajebalem eti to pospalem 5,5h i dzisiaj eti jeszcze caly dzien krążyl to mialem nawet spoko samopoczucie (+zapierdalac moglem prawie caly dzien).

I teraz tak:
-czy pociągnąć na samym gblu ze 2-3 dni zeby chociaż ten etziolam zszedł trochę i zacząć normalna odstawke baklo + etizolam (mam baklo + okolo 30mg etizolamu) - nie wiem czy wyrobie tak, bo sam gbl niewiele mi daje bez etizolamu + raczej nie bede spac + nie do uzycia przez najbliższe dni).
-czy zaczynać już teraz odstawkę na baklo + etizolam, co da mi dodatkowe okolo 5 dni na etizolamie i to sporych dawkach co przyniesie na pewno sporą zwałę od etizolamu.

jak to rozegrac?

Przeniesiono w odpowiednie miejsce - tur3k

Ktoś coś? Dodam, że dzisiaj przenocowałem na gblu i troche etizolamu, wychodzi na to ze jednak etizolam bedzie szedł. I baklo też dzisiaj.
Chce skonczyc, z gblem bo spie 2h po gblu i to jak dorzuce etizolam, a po dorzutce w nocy muszę się ruszać jak pojebany i to też po etizolamie wiec po samym gblu byłaby totalne porażenie systemu, do tego.

scalono - WRB
  • 50 / 3 / 0
Trochę odjebałeś z tym etizolamem na odstawkę. Nie wiem jaką masz dostępność leków, ale optymalnie byłoby spuścić w klopie GBL i etizolam, dokupić diazepam i hydroksyzyne (albo innego ant. H1 I gen, może być nawet dimenhydrynat).
Wtedy diazepam i baklofen na sztywno w niskich dawkach rano i wieczorem, hydroksyzyna na noc. I tyle, wtedy masz szanse z tego w miarę bezboleśnie wyjść, w przeciwnym wypadku będziesz się bujał od zajebania do skręta w nieskończoność. A, i żeby ci nie wpadło do głowy łączyć w dużych dawkach baklo i benzo, bo skończysz bez oddechu.
  • 440 / 32 / 0
no słabo ze zarlem ten etizolam tak dlugo rownoczesnie zgblem. na odstawke zjadlem 45 x 25mg baklo, (w tym wczoraj 4 baklo co było już niepotrzebne), wczoraj dojebalem 10g fenibuta, dzisiaj 1,5g fenibuta czuje, że zwala od baklofenu zaczyna dochodzic do glosu (bo po takiej ilości będzie i to dotkliwa, taki kac), fanibut jest spoko pomaga tylko trzeba dojebac i zaraz jeszcze dojebie fenibuta. Najgorzej, ze mam tylko 2,5mg etizolamu, jutro powinno być więcej, ale z posilkowaniem fenibuta nie powinno być, źle. będę miał jutro kilka okolo 10x8mg flubrazepamów (długi okres półtrwania).
Od jutra wskakiwać od razu na flubra? pół tabletki (4mg) rano i pół wieczorem załawi objawy odstawiennne od eti?

scalono - WRB

5 dni nie pilem gbla, ale od 5-ciu dni znów ciągnę gbla i co gorsze towarzyszy mi ciągle etizolam (no juz bedzie od 3- tygodni). etizolamu leci z około 8mg dziennie, a może i więcej. gbla jakoś odstawie znów na dniach skombinuje baklo i mam jeszcze fenibut. przez te kilka dni dawki etizolamu raczej na pewno wzrosną. Mam 10x8mg flubrazepamu i wczoraj testowo zjadłem 4mg zobaczyć czy czy zakryje potrzebę etizolamu i powiem, że nie bardzo, flubra działa inaczej chyba, że dawka za mała.
Etizolam 1mg = 10 diazepamu, a jaki jest przlicznik na flubrazepam ? Jak to bezboleśnie rozegrać?
Ile czasu brać flubrazepam? I czy od razu przechodzić na flubrazepam czy stopniowo?

No kurwa jestem pierwszy raz od benzo uzależniony więc nie wiem co i jak. Da się to przejść bezboleśnie? 10x8mg flubra to chyba za mało?
  • 52 / 1 / 0
Czy flubro nada sie na odstawke? jestem po ciagu 0,5l w 2 tygodnie, wale po 3,5/4ml, tolerka wyjebana bo to nie moj pierwszy ciag, dodac do tego baklo?
  • 2302 / 399 / 0
widze, ze niczego sie nie uczysz. flubro bedzie okej, nie tykaj wiecej giebla
Uwaga! Użytkownik mietowy3 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 581 / 78 / 0
Temat sprzed roku, ale moze ktos jeszcze będzie potrzebował pomocy.
Wiec raz jeszcze, jak w kilku innych wątkach napisze:

KARBAMAZEPINA (np. tegretol, neurotop)

Kilka razy schodziłem z ciągów na GBL, o wiele dłuższych niż ten miesięczny. Za pierwszym razem postanowiłem zrobić to cold turkey - chciałem umrzeć.
Za drugim eksperymentowałem z benzo. To jak zauważyłem, ze sie wpierdalam w benzo, to wróciłem do GBLa.

Aż wreszcie ktos mądry powiedział mi o karbamazepinie. I wierzcie lub nie (a najlepiej po prostu spróbujcie) po jakimś tygodniu było po wszystkim, a ten tydzień przeżyłem zupełnie normalnie...
Uwaga! Użytkownik MrMagnificus jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / / 0
@up, najlepiej zgłosic sie na detox , przesiedzieć te pełne 2 tygodnie, powkręcać ze to od alko [objawy odstawki prawie identyczne] tam Ci zejdą z głową i będą Cię pilnować czy Cię odstawka nie łapie. W najgorszym wypadku nafaszerują Cię czym na odcinkę i prześpisz skręta.

EDIT plus dostaniesz z tego L4 i przepiszą Ci na wyjściu planowym właśnie karbamizepinę, tak było w moim przypadku, detox łódź aleksandrowska
  • 19 / / 0
13 sierpnia 2016trolejbus91 pisze:
Czy flubro nada sie na odstawke? jestem po ciagu 0,5l w 2 tygodnie, wale po 3,5/4ml, tolerka wyjebana bo to nie moj pierwszy ciag, dodac do tego baklo?
a ja bym ostatnie 100 ml przeznaczył na schodzenie z dawek, tzn co dawkę w miarę możliwości 0.1 ml mniej. i próbuj czasami jak juz czujesz ze puszcza, wytrzymac jeszcze kilka, kilkanaście minut, na przestrzeni doby zminimalizuje to nawet o 3 dawki. skończ na dawce 0.6 ml i potem wrzucaj flubro, ja bym wrzucił 8mg i poczekał kolejne z 30h [jesli mozesz oczywiscie] i dopiero potem zaczął trochę aktywności fizycznej i leciał na dawce 4mg dobę, potem ew 2 doby.

Twój przypadek jest bez problemu do ogarnięcia jeśli będziesz trzymał się wytycznych, uswiadomic sobie ze to koniec, to nie trwa wiecznie i trzeba zakonczyc z głową bo potem boli ostro. chociazby po to aby moc wrocic po jakims czasie i odczuwac te same efekty.

Btw ,mialem ziomka, co wskoczyl na dawke 5ml/h po 6 latach w ciągu i wyszedł po 2 tyg na detoksie w krakowie.

jak wskoczyles na dawke 4ml po 2 tyg? GBL taki słaby teraz czy cos? bo nie piłem od lat
  • 52 / 1 / 0
mój post ma ponad rok, mimo wszystko dzięki za podpowiedzi, poradzilem sobie już dawno, po drodze wjebalem sie w baklo, ale koniec koncow ogarnalem się i udało się wyjść, redukcja dawek, wyszlo bez jakichs wielkich męczarni, od tamtego czasu nie dotykam giebla, choc nie powiem że czasem kusi :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.