Bardzo bym prosił Administratorów o wyrozumiałość i pozostawienie tematu w formie w jakiej jest na dzień dzisiejszy, w celu utworzenia ( próby ) FAQ na temat "uprawy" ( nie "hodowli" ) konopii i m.in. ułatwieniu użytkownikom łatwiejszego dostępu do pewnych działów w forum "Konopie" , dziękuje i pozdrawiam.
TiJaz
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Jestem w trakcie swojej pierwszej uprawy. Niestety mój spot został spalony i musiałem wykopać już całkiem sporą roślinę, która zaczęła wypuszczać małe topy. Wykopalem wszystko ostrożnie i zasadzilem w innym miejscu. W ziemi ze sklepu ogrodnicznego + obecność pokrzyw wokoło (to ponoć dobrze). Czy w takiej sytuacji powinienem się bać że roślina się nie przyjmie? Mogę jakoś temu zaradzić?
Powód: wycięto nieregulaminową treść
Wiesz co , zainwestuj w wiedze , kase odłóż na odżywkę ew. Jak sadzisz na zewnątrz, to musisz sie liczyć , że są szanse , że - ktoś Ci ukradnie , bo miejscówa z dupy, sarny zjedzą, czy pierdolone króliki. A... i ślimaki. To też jest plaga. Coś w granulkach na ślimaki - jeśli na zewnątrz sadzisz, w domu rzadko je widze ;) A sarny i inne wieksze czy mniejsze bydle - też są niedrogie preparaty i warto , jak zauważysz, że coś tam biega na kończynach.
Określ sie , to jak dam rade to pomoge.
Powodzenia
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.
Chcą zakazać reklam alkoholu w Polsce. Może to być też koniec dla promocji 12+12
Trwają zaawansowane prace nad zmianami w ustawie o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi. Wspólny projekt przygotowany przez Lewicę i Polskę 2050 zakłada całkowity zakaz reklamy alkoholu, a także zakaz jego promowania w sklepach. Co to oznacza?
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.