Bardzo bym prosił Administratorów o wyrozumiałość i pozostawienie tematu w formie w jakiej jest na dzień dzisiejszy, w celu utworzenia ( próby ) FAQ na temat "uprawy" ( nie "hodowli" ) konopii i m.in. ułatwieniu użytkownikom łatwiejszego dostępu do pewnych działów w forum "Konopie" , dziękuje i pozdrawiam.
TiJaz
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
Jestem w trakcie swojej pierwszej uprawy. Niestety mój spot został spalony i musiałem wykopać już całkiem sporą roślinę, która zaczęła wypuszczać małe topy. Wykopalem wszystko ostrożnie i zasadzilem w innym miejscu. W ziemi ze sklepu ogrodnicznego + obecność pokrzyw wokoło (to ponoć dobrze). Czy w takiej sytuacji powinienem się bać że roślina się nie przyjmie? Mogę jakoś temu zaradzić?
Powód: wycięto nieregulaminową treść
Wiesz co , zainwestuj w wiedze , kase odłóż na odżywkę ew. Jak sadzisz na zewnątrz, to musisz sie liczyć , że są szanse , że - ktoś Ci ukradnie , bo miejscówa z dupy, sarny zjedzą, czy pierdolone króliki. A... i ślimaki. To też jest plaga. Coś w granulkach na ślimaki - jeśli na zewnątrz sadzisz, w domu rzadko je widze ;) A sarny i inne wieksze czy mniejsze bydle - też są niedrogie preparaty i warto , jak zauważysz, że coś tam biega na kończynach.
Określ sie , to jak dam rade to pomoge.
Powodzenia
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN
Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.