Mam problem, od czasu do czasu lapie mnie taki atak paniki jakby, ale to nie jest wplyw adrenaliny. Moj mozg wtedy nie moze sie zrelaksowac, moj wzrok wbija sie w jeden punkt, czuje wtedy taki strach I nie moge przestac myslec. Mysle wtedy najglupsze rzeczy I ogarnia mnie wstyd przed samym soba I cala wkreta opiera sie na tym, ze nie moge przestac myslec. To jest poczucie jakby mozg pracowal na wyzszych obrotach I byl bardzo spiety. Do tego dochodzi krotki oddech, nie moge zamknac oczu. Jak to sie zaczyna dziac to jestem w stanie tylko lezec na lozku I sluchac muzyki, kompletnie mnie to uczucie paralizuje.
Zaczelo sie to dziac odkad zaczalem uzywac dopalacze (etylfenidat), nie mam pojecia co to spowodowalo.
Dzieje mi sie to mniej wiecej 2-3 razy w tygodniu od okolo 1.5 roku. Narazie nie pracuje, ale boje sie co zrobie z tym jak mnie taki atak zlapie w pracy albo szkole.
Jedyna rzecz jaka pomaga to zamuluacze, obojetnie co, opiaty, anty histaminy, benzo, alcohol... One niweluja te efekty I wtedy wracam do normy. Problem w tym, ze nie chce polegac na zamulaczach bo w pracy to nie bedzie odpowiednie.
Prosze o pomoc.
synapse pisze:Witam.
Zaczelo sie to dziac odkad zaczalem uzywac dopalacze (etylfenidat), nie mam pojecia co to spowodowalo.
.
co dokładnie myślisz w takim momentach?
synapse pisze:Witam.
Jedyna rzecz jaka pomaga to zamuluacze, obojetnie co, opiaty, anty histaminy, benzo, alcohol... One niweluja te efekty I wtedy wracam do normy.
Prosze o pomoc.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa
Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.