Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 398 / 28 / 0
  • 1180 / 103 / 0
Ten pod wpływem "Love" ciekawy...

[ external image ]
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1180 / 103 / 0
Swoją drogą, zjazd po "love" był jednym z najczarniejszych, długotrwałym, tragicznym w skutkach doświadczeniem mojego życia...
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 726 / 9
Ta a wode w giebla, tyteks w bucha i ako w metokse. To by było coś? Boże dlaczego mnie opuściłeś?
jan potocki pisze:
Swoją drogą, zjazd po "love" był jednym z najczarniejszych, długotrwałym, tragicznym w skutkach doświadczeniem mojego życia...
Bez kitu. Ja też po nieudanym tripie na love miałem tak, że nie chciało mi się tego ćpać jakieś 3 lata.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 37 / 3 / 0
Procent pisze:
Wiedziałem, że nadejdzie ten dzień, aż Bóg zarejestruje się na hyperrealu. Mam nadzieję, że będziemy mogli liczyć na jakieś cuda ? Nie wiem - zamienianie mąki w amfetaminę, albo chociaż zamianę najpodlejszego maku w mocarza.
Bóg może nie odpowiadać, gdy osoba modląca się nie ma z Nim osobistej więzi. Taka osoba wie, że Bóg istnieje, a nawet od czasu do czasu oddaje Mu cześć na różne sposoby, ale jeśli nigdy nie uzyskuje odpowiedzi na swoje modlitwy, prawdopodobnie nie ma z Bogiem osobistej więzi. Nigdy nie otrzymała od Niego całkowitego przebaczenia swoich grzechów.

Jezus wystosowuje niezwykle hojną ofertę, pozwolę sobię zacytowac Pismo Święte:

„Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni”

J 15:7
Uwaga! Użytkownik RightNow jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 120 / 8 / 0
Jak dla mnie to twórca galerii, gdzieś się pogubił. Nie za bardzo widzę wpływ tych substancji na tworzone dzieła, równie dobrze mogła to stworzyć osoba która nic w życiu nie brała.
  • 216 / 3 / 0
Zobaczcie jak to wyglada u pająków i odzwierciedla się w budowanych przez nich sieciach:

https://youtu.be/jKryf9BWDQg

Całkiem interesujące IMHO :finger:
  • 916 / 171 / 0
Nie dość ze to brednie, to jeszcze źródło tak wiarygodne jak dopalator. Ale pająki spoko. Tylko jak ja to próbowałem osiągnąć to żaden pająk nie chciał tkać sieci i albo uciekały albo umierały... wiec odpuściłem. Za to jak trzeźwiała to zaczynały tkać wiec szafka była dobra. Tygrzyki, te węgierskie łapałem.
Piętnastu chłopa na umrzyka skrzyni ho aj ho i w butelce rum. Pij na zdrowie resztę czort uczyni.
  • 610 / 29 / 0
Źródło źródłem ale takie same ''grafiki'' jak to niby pająki budują sieci pod wpływem różnych substancji były w centrum nauki w Warszawie, które mogłoby się wydawać wiarygodnym miejscem informacji. To że mogłoby się wydawać że tak się zachowują pod wpływem np. stymulantów czy psychodelików nie znaczy że tak jest, sam też próbowałem takich doświadczeń i nic z tego nie wyszło ;)
  • 987 / 38 / 0
Ciekawe te obrazki. Po miprocynie faktycznie czuć tak jakby wiele osobowości :) Podoba mi się też obrazek z kodeiną i alkoholem, takie trochę sztuczne, mroczne i dość mocno ograniczone konturami.
Uwaga! Użytkownik Dextem nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.