jan potocki pisze:Swoją drogą, zjazd po "love" był jednym z najczarniejszych, długotrwałym, tragicznym w skutkach doświadczeniem mojego życia...
Procent pisze:Wiedziałem, że nadejdzie ten dzień, aż Bóg zarejestruje się na hyperrealu. Mam nadzieję, że będziemy mogli liczyć na jakieś cuda ? Nie wiem - zamienianie mąki w amfetaminę, albo chociaż zamianę najpodlejszego maku w mocarza.
Jezus wystosowuje niezwykle hojną ofertę, pozwolę sobię zacytowac Pismo Święte:
„Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni”
J 15:7
https://youtu.be/jKryf9BWDQg
Całkiem interesujące IMHO :finger:
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka
Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.
„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze
Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.