jan potocki pisze:Swoją drogą, zjazd po "love" był jednym z najczarniejszych, długotrwałym, tragicznym w skutkach doświadczeniem mojego życia...
Procent pisze:Wiedziałem, że nadejdzie ten dzień, aż Bóg zarejestruje się na hyperrealu. Mam nadzieję, że będziemy mogli liczyć na jakieś cuda ? Nie wiem - zamienianie mąki w amfetaminę, albo chociaż zamianę najpodlejszego maku w mocarza.
Jezus wystosowuje niezwykle hojną ofertę, pozwolę sobię zacytowac Pismo Święte:
„Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni”
J 15:7
https://youtu.be/jKryf9BWDQg
Całkiem interesujące IMHO :finger:
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Mnisi szmuglowali narkotyki. Ukryli je za fałszywymi ściankami
22 buddyjskich mnichów zostało aresztowanych na międzynarodowym lotnisku w Kolombo w Sri Lance. W ich bagażach znaleziono łącznie około 110 kilogramów marihuany.
Lepsza dostępność do terapii dla osób uzależnionych od opioidów
Rada Ministrów przyjęła nowelizację ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii oraz niektórych innych ustaw. Nowe rozwiązania zwiększają dostęp do leczenia osób uzależnionych, upraszczają procedury dla instytucji publicznych oraz umożliwiają skuteczniejsze udzielanie pomocy medycznej.
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.