Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 261 / 8 / 17
Czy komuś stąd zdarzyło się by został zwolniony z pracy za to że był pod wpływem środków psychoaktywnych?
Jak wygląda wtedy cała procedura? Szef wysyła na badanie krwi? Może tak zrobić bez podstaw?
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 447 / 45 / 1
Ja przegialem z kanna, ledwo stałem na nogach i belkotalem. Szef wezwał na rozmowę i dostałem zwolnienie za porozumieniem stron (miałem wybór : rozstać się po ludzku albo dyscyplinarka). I tyle
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 3854 / 316 / 0
Prędzej zwolni Cię dyscyplinarnie, a jeśli będzie bardziej ludzki, to z wjedzie propozycja o rozwiązaniu umowy o pracę (bodajże art. 30 Kodeksu Pracy). Chyba, że jest normalny, i nie będzie chciał robić żadnych problemów, to powie eufemistycznie 'spierdalaj'.
Szef może Ci zaproponować takie badanie, ale nie musisz się na nie godzić. Jedynym problemem mogą być konsekwencje odmowy, ale to już zależy od relacji w firmie.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
lubie_bardzo pisze:
Czy komuś stąd zdarzyło się by został zwolniony z pracy za to że był pod wpływem środków psychoaktywnych?
Jak wygląda wtedy cała procedura? Szef wysyła na badanie krwi? Może tak zrobić bez podstaw?
https://hyperreal.info/news/jak-wyelimi ... ce-na-haju
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 1450 / 19 / 0
U mnie w pracy ostatnio wyrzucili gościa- zmianę po mnie. Ponoć był tak wyjebany, że nie mógł w miejscu ustać. Sam siebie zdradził, bo praktycznie co 30 min chodził do kibla bez żadnej progresji w pracy. Ochrona, policja, Teresa w Łodzi. Nie wiem co mu wykryto. Zapewne jest tu zarejestrowany...
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
ODPOWIEDZ
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.