Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 163 / 3 / 0
No więc tak, piłem sobie piwo(ze znajomym) na ławce nad rzeką i niestety zauważył to patrol milicji (byli wtedy 50m ode mnie), spokojnym ruchem wyrzuciliśmy butelki do śmietnika. Milicjant zadał mi pytanie co takiego wyrzuciłem do śmietnika, odpowiedziałem że to była chusteczka i tak z 3x, stwierdził że słyszał ze to było co innego. Zapytał czy przyjmuję mandat odpowiedziałem że nie bo nic nie zrobiłem. No i dostałem blankiecik że muszę się za 3dni zgłosić na komisariat. Jaką przyjąć linie obrony ? Mój znajomy zapewne będzie świadkiem w tej sprawie(będzie zeznawał na moją korzyść). Nie mają żadnych dowodów prócz tego ze słyszał że coś wyrzucam. Coś mi grozi ? Jak się mają sprawy od strony praktycznej ? Bo w teorii powinno to zostać umorzone(tak mi się przynajmniej wydaje).
"Rzeczy łatwe są dla Ciebie trudne a trudne są łatwe ?" napisz... kontakt: m1033@o2.pl
  • 223 / 23 / 0
Znając życie będziesz musiał płacić koszty sądowe i tyle. Lepiej przyjąć bo z nimi nie wygrasz.
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 163 / 3 / 0
Wkurwił mnie młodzian swoją głupią gadką... a ja po alko nie dam sobą pomiatać... No i tak wyszło %-D Ile mniej więcej żądają sobie za taką sprawę? 250 czy więcej ?
"Rzeczy łatwe są dla Ciebie trudne a trudne są łatwe ?" napisz... kontakt: m1033@o2.pl
  • 223 / 23 / 0
Oj nw poczytaj. Nas ostatnio na klatce schodowej jebli w bloku 5 osób naćpani bylismy z piwami i mówili, ze albo przyjmujemy albo na komende na trzepanie...
Uwaga! Użytkownik MopsWolnaMolekula nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 118 / 0
Niekoniecznie musi się źle skończyć. Kolega też kiedyś nie przyjął, poszedł na komendę, a tam grzecznie wyjaśnił, że pił sobie piwko ze znajomym, nie robił dymów i o co tyle krzyku. Puścili go bez mandatu.
Uwaga! Użytkownik DorianGray nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 105 / 0
Skoro dostałeś zaproszenie, to pewnie przesłuchiwany będziesz. Na przesłuchaniu powiedz, że wyrzucałeś czyjeś puste butelki które stały pod ławką (stały przed waszym przyjściem oczywiście..., a wy nie tolerujecie zaśmiecania Natury) i ... swoją chusteczkę. Po podejściu policji, bojąc się o posądzenie spożywania w miejscu publicznym(jak się teraz okazuje- słusznie!!!), odpowiedziałeś, że wyrzucałeś tylko chusteczkę.
Jeżeli będą chcieli Cię oskarżać to :
- co miałeś zrobić nie tolerując zaśmiecania przyrody- zostawić butelki jak leżały ??!!!
- powiedzieć prawdę i być niesłusznie posądzony ???!!!
Nie może być tak, że niezależnie od Twojego zachowania zawsze będziesz winny -a ich działania do tego doprowadzają ....
Gdybyś przyjął mandat - przyznał byś cię do niepopełnionej winy.
Więc nie powiedziałeś o wyrzucanych śmieciach-butelkach.
Teraz chyba bał będziesz się takie śmieci sprzątać, bo nie sposób się później wybronić, ale kłóci się to z twoim poczuciem społecznego obowiązku....
Ale najważniejsze- oni słyszeli tylko że coś innego wyrzucałeś- nie widzieli.
A nie mogli przecież SŁYSZEĆ, że piliście !!!
Jeśli uda Ci się doprowadzić do zapisania w protokole, że oni słyszeli (a nie widzieli...) nie mogą niczego udowodnić. PZDR.
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 163 / 3 / 0
@virr Pięknie to napisałeś :D Bd się tego trzymał ! Dzięki wielkie :)
  • 493 / 105 / 0
Acha, może być tak, ze dostaniesz pismo z sądu, że zaocznie "w imieniu Rzeczpospolitej..." zostałeś skazany na ... (tu kwota). Zwykle tak robią, bo nie masz wtedy szans obrony, a liczą ,że jak już "wyrok zapadł" to odpuścisz bo "po rybach". Musisz wtedy napisać odwołanie( zachowując wskazany termin). Zostanie wyznaczona sprawa. Sąd będzie musiał wysłuchać Twoich racji. Wtedy pytasz: czy SŁYSZELI. dALEJ JAK WYŻEJ.pzdr.
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 416 / 18 / 0
Generalnie nie warto odmawiać przyjecia mandatu za takie drobiazgi. Za dużo jebania potem, a przecież czas to TEŻ pieniądz ;)
  • 223 / 23 / 0
No a zwykle i tak się przegrywa i się płaci koszta sądowe. Żaden z moich starszych ziomeczków jak nas ostatnio jebli mówil, że pierdoli bo i tak nie wygra. A były to typy przed 40 ostre ćpuny troche życia łyknęli więc wiedzą chyba co mówią.
ODPOWIEDZ
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?

W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.