Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Czołem,
W komitywie z klawiaturą i myszką udało mi się stworzyć pewien funpage, którego głównym założeniem będzie walka z dopalaczami poprzez uświadamianie o zgubnych skutkach ich użycia. Nie ukrywam że motywacją do powstania tego profilu jest pozytywna ocena w indeksie, lecz skoro trzeba to zrobić to czemu nie zrobić tego dobrze. I w tym miejscu zwracam się z prośbą o polubienie, a do tych nieco odważniejszych o wzięcie udziału lub rozpoczęciu dyskusji na profilu. W zamian obiecuje zadbać o zamieszanie możliwie ciekawych, oryginalnych a momentami kontrowersyjnych treści. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.

https://www.facebook.com/niebiore

Jeśli macie jakieś pytania, pomysły, dopalaczowe tripy którymi chcielibyście podzielić anonimowo z innymi to piszcie do mnie : mamwolnawoleniebiore@gmail.com
  • 443 / 6 / 47
Ekhm, "funpage"? A gdzie tu zabawa ziomek?
Jak już to "fanpage", a miejsce do promocji tej amatorszczyzny wybrałeś przekozackie :D
Tutaj owszem - nie bierzemy dopalaczy. Wolimy RC :D
A "wojna z dopalaczami" nie przynosi nic dobrego, ot po nowelizacji ustawy mnóstwo polskich gimnazjalistów trafi do szpitala od nowych pochodnych właśnie zakazywanych związków.
Sorry ziomek, ale najpierw zdobądź jakąś wiedzę w temacie, a potem bierz się za edukowanie czy moralizowanie innych...
  • 62 / 1 / 0
jak to się stało, że ktoś kto odjebał takie gówno nazywa siebie studentem a ja jestem bezrobotnym alkoholikiem
  • 4807 / 267 / 0
Nie wiedziałem że jest jakaś różnica między studentem a bezrobotnym alkoholikiem.

Dlaczego to się nazywa funpage, ktoś ma z tego ubaw?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 698 / 171 / 0
"Dlatego ruszyła kampania "Mam wolną wolę - NIE BIORĘ" której działania skupią się na "minimalizacji strat" związanych z ciągłym występowaniem dopalaczy na rynku, czyli -UŚWIADAMIANIEM."

Dobrze napisane, można się dowiedzieć nowych rzeczy. Nie wiedziałem, że występowanie dopalaczy na rynku można inaczej nazwać uświadamianiem. Tak wynika z kontekstu zdania.
  • 381 / 12 / 0
"Tylko hipisi mieli gnostyczny, poznawczy ideał, natomiast dopalacze kupują głównie młodzieńcy w kapturach, którzy robią to, bo jak mówią -dobrze ryje banie"
Już rozumiem czemu FUN^^ Żeby brać dopalacze musisz mieć poznawczy, gnostyczny ideał. Czyli chodzi o np. fapanie do posążka buddy?^^
Kolorystyka też genialna, ONRowcy byli by dumni
  • 155 / 4 / 0
Pomysl z dupy...to troche jak straszenie diablem...ja zamiast takich inicjatyw preferuje edukacje jak zazywac bezpiecznie i informowac jakie sa skutki uboczne...bo kto niechce to nie wezmie a kto chce to i tak wezmie ale zanim wezmie i zobaczy taki fanpage to albo oleje sprawe albo na zlosc wezmie jeszcze bardziej nieodpowiedzialnie z mysla ze potem napisze co oni jebia,ja wziolem tak i srak i nic mi sie niestalo...troche ten fanpage bedzie dzialal jak plachta na byka dlatego bardziej bym sie skupil na tym aby edukowac pod kontem negatywnych efektow danej substancji ale popartych jakimis badaniami,doswiadczeniami itp no i informowanie jak brac bezpiecznie z zaznaczeniem ze jesli ktos juz sie uparl i bedzie zazywal niezaleznie od wszystkiego
  • 35 / / 0
Serio za to dają oceny ? Jeszcze lepiej byłoby jakby ocena zależała od ilości polubień. Ciekaw jestem kto zatrzyma tę karuzelę śmiechu z tymi ''funpage'' , bo jest to serio żenujące , dołącze do grupy niebiore na fejsie , pewnie mi to pomoże w odstawieniu.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.