Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 171 / 8 / 0
Mojemy dobremu koledze którego nie ma w Polsce odwiesili zawiasy i jest poszukiwany do innych spraw przez policje. Prosił mnie o złożenie pisma w sprawie wstrzymania poszukiwań... ale dla mnie to jest bardzo ciężka sprawa ale chce chociaż spróbowac mu pomóc. Mogę się podpisać za Niego. Gdzie złożyć należy wniosek o wstrzymanie poszukiwań ?
  • 272 / 6 / 0
Chyba do prokuratury. Oczywiście, że nie możesz, nie pytaj sie nawet tylko ma być podobnie.
Ostatnio zmieniony 28 grudnia 2014 przez raven gray, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 31 / 0
„Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5”.
BS
  • 12 / / 0
@DilerTwoj
miałem kiedyś podobną sytuacje na swoim przykładzie i nie bardzo rozumiem co chcecie napisać?
"Dzień dobry proszę mnie nie szukać ponieważ zmieniłem się i ciężko pracuje..." ?
Troszkę to nie tak działa kolega ewentualnie osoba przez niego upoważniona najlepiej adwokat może próbować dogadać się z prokuraturą że zrozumiał swoje błędy i chce je naprawić wrócić do kraju ale nie chce iść do więzienia... zależy za co kolegi szukają ale jeżeli odwiesili mu zawiasy i jest to prawomocne to może być ciężko.
Jeżeli kolega mieszka w Anglii, Irlandii, Holandii, Niemczech jak 99,9% osób z takimi problemami to jest to tylko kwestia czasu a bardziej ich chęci i kolega wróci darmowym samolotem do kraju. Jeżeli kolega mieszka na Białorusi Rosji, Ukrainie czy innym ciekawym kraju to może spać spokojnie i nawet nie musi się ukrywać ponieważ Polska nie ma fizycznie możliwości ściągnąć kogoś z tych kraji!

Życz koledze powodzenia i niech nie ogląda się za siebie bo nic to nie zmieni :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą

Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.