Mam dość dziwną sprawę i chciałem zasięgnąć obiektywnej opinii. Tydzień temu zamówiłem 5g przez jeden z darknetowych portali - co ważne od sprzedającego od którego kupowałem już wcześniej i list doszedł bez problemu bezpośrednio do skrzynki.
Dzisiaj jednak wyjąłem ze skrzynki na listy awizo ( wiem że to na pewno ta paczka bo podałem fake imię i nazwisko ) na awizo zaznaczone jest "przesyłka z zadeklarowaną wartością" co do sprzedającego rozmawiałem z nim i mówi że przesyłkę wysłał w identyczny sposób jak ostatnio. Dodatkowo sprawa jest o tyle ciekawa że ja nie mogę odebrać przesyłki bo w dowodzie mam inny adres, jak już to musiał bym wysłać po nią brata. Powiedzcie mi czy możliwe jest że jeśli przesyłka przyszła z zagranicy to pojebali coś na poczcie i dlatego awizo albo listonoszowi się nie chciało jej nosić i dlatego awizo ? czy to raczej policja chce żebym sam ją odebrał ? tylko to też się trochę mija z celem bo byłem dzisiaj cały dzień w domu i wydaje mi się że jeśli była by to policja to oni by do mnie z tym zawitali a nie próbowali ściągnąć mnie na pocztę? zaznaczę że wcześniej przyszło z 4 - 5 przesyłek na te adres i nie było żadnych problemów wszystkie lądowały w skrzynce.
Proszę kogoś o świeże spojrzenie na sprawę
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.
~Michael Linnel Odpisuję tylko na GG i e-mail.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Jest wyrok za sprzedawanie dopalaczy. "Brak pobłażania dla sprawców tego typu przestępstw"
Dwa lata więzienia za handel dopalaczami. Taki wyrok wydał lubelski sąd ws. Jakuba G. - właściciela sklepu, w którym sprzedawano „Cząstkę Boga”. Na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na 4 lata została natomiast skazana ekspedientka Patrycja M.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.