Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1456 / 19 / 0
Miałem podobny problem, może nie aż tak, że nie mogłem się samemu poruszać, ale na psychodelicznym peaku wszystko było dużo bardziej rozmazane po bokach.
Odpowiednie okulary załatwiły sprawę (ale w sumie ta moja wada nie jest aż taka duża, bo -1,5 i regularny astygmatyzm) i teraz widzę zajebiście na całej powierzchni widzenia i nie tracę ostrości, nawet przy mocnych wizualach, może lekko się wszystko rozmywa, ale jest nieporównywalnie lepiej niż bez okularów.

Chociaż może być też tak, że po prostu przy mocnej zmianie percepcji "tak masz" i nic z tym nie zrobisz, ale i tak lepiej zainwestuj w okulary, chyba że masz ten nieregularny astygmatyzm, to pogadaj z optykiem, żeby dobrał Ci jakieś inne soczewki.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Mam okulary , po prostu nie lubię nosić , ale następnym razem je założę. Mam nadzieję ,że tak jak w twoim przypadku to rozwiąże mój problem :)
  • 279 / 2 / 0
Ja tak jak kfs. Astygmatyzm + nawet mniejsza wada.
Nie mam problemu takiego jak opisywany przez autorkę, ba, wręcz na psychodelikach widzi mi się lepiej, tak jak bym wady w ogóle nie miał, ostrość taka, że okularów nie potrzebuję ;)
  • 268 / 5 / 0
ja mam astymgmatyzm i wadę już pewnie z -3,75 i nigdy nie miałem problemów z widzeniem po psychodelikach, nawet bez okularów, więc to raczej osobnicze
  • 1456 / 19 / 0
Mi po psychodelikach się zawsze lekko obraz rozmywa w taki subtelny sposób, kiedyś to nawet lubiłem, ale teraz w okularach jest dużo lepiej, bo rozmycie dalej jest, ale przynajmniej widzę gdzie idę. %-D
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1931 / 316 / 0
Mnie napierdalanie nbomeów zredukowalo wadę z -5.25/-5 do -4.25/-4.25 :-D (mam jeszcze astygmatyzm w jednym oku) problemów jak Ty nigdy nie miałem
Uwaga! Użytkownik GG Allin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 222 / / 0
Zmiany w ostrości widzenia ja również zauważyłem, ale tylko i wyłącznie po 25I-NBOMe które zostają na dłuższy czas, jednak z czasem te anomalie ustają samoistnie.
Ta substancja akurat bardzo silnie działa na wzrok, bo podczas jej działania miałem silne zminy pola widzenia (bardzo szerokie, szerokie-stożkowe, rybie oko, "przybliżenie" i "wypuklenie"/ beczkowanie pola widzenia)
Ostatnio zmieniony 29 września 2013 przez wdowa94, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 190 / 6 / 0
Mam pewną wadę wzroku, +5 i astygmatyzm. Pod wpływem psychodelików zobserwowałam, że łatwiej , dokładnie i wyraźnie widzę z bliska, z daleka też. Bez okularów. Więc u mnie psychodeliki poprawiają wzrok na tripie.
Ale z drugiej strony-jak jeżdżę na rowerze na samotym tripie, to mam lekką obawę, że kogoś/coś rozjadę, bo po ciemku robi się pewien śnieg optyczny, a cienie wydają się ruszać i przybierać kształty postaci. Jak szybko jeźdżę, tak 30-40km/h, to boję się, że jakiś kot, wąż czy szczur wyleci mi pod koła spod auta czy z cienia i przypadkiem zagniotę, więc uważam bardziej niż na trzeźwo, bo to przecież ułamki sekund są.
Mimo tego psychodeliki poprawiają u mnie też widzenie po ciemku. Kocie widzenie, szerokie źrenice. I dobra akomodacja i wyostrzenie.

Edit:

Źle tylko widziałam po dużej ilości kwasu z grzybami, bądź hometa z 2ce, jak byłam w miejscach gdzie jest pełno świateł. Coś jak główna scena na Ozorze nocą. Za dużo wizuali ;) Jak szłam to na wszystkim były światła i brokat, cały obraz świecił się powidokami i laserami, nawet parę chwil po wyjściu ze sceny w ciemne, nie-mrugające miejsce. To dawało lekkie poczucie zagubienia w przestrzeni, bo ciężko bylo się zorientować co tak w ogole widzę. Ale było na swój sposób fajne.
ODPOWIEDZ
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...