twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
mam problem na świeżo wyklutych nasionkach a dokładnie na ogonku(korzonek) pojawiły sie jakieś włoski czy one już gniją ?

Nie mam takiego aparatu żeby zrobić dobrej jakości foto :/
  • 3215 / 416 / 0
Nie są to czasem boczne korzonki które radośnie wyrastają z tego głównego ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
raczej nie są to żadne korzenie to jak rosa wyglądała ale to nie jest rosa to też nie pojedyńcze włoski tylko meszek czy coś w tym stylu. jak cos gnije to ma takie futerko włoski nie wiem do czego jeszcze mogę to porównać
  • 3215 / 416 / 0
Może jakieś pleśniaki co by było zabawnie. Kiedy się to pojawiło i czy kiełek dalej rośnie ?
Uwaga! Użytkownik Fatmorgan nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Rosną. jeżeli to pleśniak czego można użyć na niego tak żeby nie szkodzić roslinie w żaden sposób nawet jeżeli pleśniaka tam nie ma. Na składzie mam pure enzym firmy plagron lecz boje sie że on może zaszkodzić w tak wczesnej fazie.
  • 3215 / 416 / 0
Też bałbym się stosowania czegokolwiek w tak wczesnym okresie życia roślinki. Wszystkie skiełkowane nasionka są zajęte przez te włoski ?
Jeśli wszystkie to jakiekolwiek środki grzybobójcze w mikrym stężeniu zastosował bym tylko na ich część a resztę przeniósł do ziemi i czekał co będzie
  • 6 / / 0
one już wszystkie są w ziemi. te z włoskami miały najdłuższe kiełki . teraz już są ponad ziemią i mają 2 maleńkie listeczki. kiedy mogę zacząć dodawać enzymy? i czy w ogóle warto je stosować
  • 3215 / 416 / 0
Jeśli normalnie rosną to olałbym sprawę. Specem jednak od używania środków grzybobójczych nie jestem
  • 6 / / 0
dam znać czy rosną normalnie :)

Dziękuję za rady

Scalono

Dziewczynki rosną :)

ale pojawiła się nowa przeszkoda sądzę że wiem dla czego ale wolę zapytać by mieć pewność

listki sie zawijają
przed wczoraj podlałem odżywką do fazy wzrostu
wczoraj stymulatorem korzeniowym

skutek:
liscie więdną, zawijają sie do środka

przedobrzyłem ?
Ostatnio zmieniony 26 marca 2013 przez Fatmorgan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: scalenie
  • 3215 / 416 / 0
Po pierwsze przejrzyj ten wątek :
http://talk.hyperreal.info/diagnostyka- ... -t123.html
w sumie powinieneś zrobić to od razu.

Ile dni ( mniej więcej ) po wyjściu roślinki z ziemi zastosowałeś odżywkę i stymulator ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.