28.09.2012 (piątek godz ~23:00 ).
Siedzimy ujebani jak szpaki w piwnicy, jarantusem jebie aż na klatce schodowej , słuchamy dubstepu, rapu, innymi słowem pełen chill 8-) aż tu nagle jeb, wpada jeden z ziomków (P) i nawija ze "psy". Rozmowa przebiegała na następująco.
P: ej kurwa psy idą
L: no i chuj to niech sobie idą
P: ale są juz na placu !
L: ??? dobra, poczekajcie chwile, idę oblukam
wychodzę z piwnicy a przynajmniej chciałem bo pan incognito (liczba sztuk 1) już był w środku, i tu.....zdiwko, jak tylko reszta sie połapała co jest grane ogarneli syf i zaczeli wychodzić,
jeden, drugi, trzeci (chyba z 10 nas tam siedziało mam pojemną piwnice, sasasasa) centralnie obok "psa" ot tak "bez przypału". Nie zostaliśmy zatrzymani, wylegitymowani, dosłownie nic nam nie zrobili tylko przetrzepali "penie" (nic nie znalazł bo nic tam nie było).
05.10.2012 (piątek godz ~21:00)
Siedzimy ujebani jak szpaki w piwnicy, jarantusem jebie aż na klatce schodowej , słuchamy dubstepu, rapu, innymi słowem pełen chill 8-)
nagle wpada do "peni" 3 incognito, kumpel szybko zdmuchnął reszte baki z szafeczki, zrobili nam trzepanie, znowu nic nie znaleźli kazali podać nazwiska (tylko nazwiska, niczego nie notowali) i poszli w chuj........i tu moje pytanie: co to kurwa ma być, przydażyła sie komuś już podobna sytuacja, bo zgłupiałem sam i niewiem czego się możemy spodziewać.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).
Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa
Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.