Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
opisze pewną sytuacje która zdarzyła się mi i moim ziomkom.
28.09.2012 (piątek godz ~23:00 ).
Siedzimy ujebani jak szpaki w piwnicy, jarantusem jebie aż na klatce schodowej , słuchamy dubstepu, rapu, innymi słowem pełen chill 8-) aż tu nagle jeb, wpada jeden z ziomków (P) i nawija ze "psy". Rozmowa przebiegała na następująco.
P: ej kurwa psy idą
L: no i chuj to niech sobie idą
P: ale są juz na placu !
L: ??? dobra, poczekajcie chwile, idę oblukam
wychodzę z piwnicy a przynajmniej chciałem bo pan incognito (liczba sztuk 1) już był w środku, i tu.....zdiwko, jak tylko reszta sie połapała co jest grane ogarneli syf i zaczeli wychodzić,
jeden, drugi, trzeci (chyba z 10 nas tam siedziało mam pojemną piwnice, sasasasa) centralnie obok "psa" ot tak "bez przypału". Nie zostaliśmy zatrzymani, wylegitymowani, dosłownie nic nam nie zrobili tylko przetrzepali "penie" (nic nie znalazł bo nic tam nie było).

05.10.2012 (piątek godz ~21:00)
Siedzimy ujebani jak szpaki w piwnicy, jarantusem jebie aż na klatce schodowej , słuchamy dubstepu, rapu, innymi słowem pełen chill 8-)
nagle wpada do "peni" 3 incognito, kumpel szybko zdmuchnął reszte baki z szafeczki, zrobili nam trzepanie, znowu nic nie znaleźli kazali podać nazwiska (tylko nazwiska, niczego nie notowali) i poszli w chuj........i tu moje pytanie: co to kurwa ma być, przydażyła sie komuś już podobna sytuacja, bo zgłupiałem sam i niewiem czego się możemy spodziewać.
  • 78 / 1 / 0
Spodziewaj się trzeciej wizyty :P A najlepiej zmienić miejscówę jak smerfy trzepią. A jak kazali podać nazwiska to może kogoś szukają? Pewnie się czają na jakiegoś dila czy inną grubą rybę.
♪♫♪ harmony (: ♪♫♪
  • 488 / 7 / 0
Gdy policja odkrywa melinę to zawsze będzie do niej zaglądać szukając kogoś. Jakbyś był psem i szukał figuranta to byś siedział na dupie zastanawiając się gdzie on może być czy objechałbyś wszystkie znane meliny? Sprawa zapewne nie miała nic wspólnego ani z wami a może nawet nic z baką w każdym razie miejsce jest spalone, jeśli sama psiarnia uważa je za podejrzane. Jeśli przed tymi dwoma zdarzeniami nie miałeś przypałowych sytuacji to mógł to być również obywatelski donos jakieś mendy mieszkającej po sąsiedzku, że się "narkotyzują". Mój koleżka tak wtopił.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.