Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Zastanawia mnie, że od czasu do czasu gdy zapalę sobie, w czasie gdy faza schodzi, zaczyna mnie bolec głowa. Nie jakoś strasznie mocno, aczkolwiek nie jest to komfortowe. Pytanie moje, co może byc tego przyczyną? Spadek cukru chyba odpada, bo zawsze wtedy jem miód albo inne węgle proste.
I kolejne pytanie, czy palenie mj może spowodowac niskie ciśnieni - co w moim przypadku jest kuriozalne, patrząc na ilości pitej kawy/yerby - albo coś w tym stylu? :old:
  • 1 / / 0
Mam dokładnie tak samo. Nie zdaża się to u mnie za każdym razem, ale czasem gdy tak mocno sie w płuco pierdol*ie z butli to na zjeździe czasem boli mnie głowa. Gdy pale sobie na lajciku z fifki to takie rzeczy nie maja u mnie miejsca. Jak wyłapie, że zaczyna bolec to szybko do sklepiku i piguły na główke ze 2-3 bo inaczej to kures*wo nie przestanie boleć. A jak nie ma akurat skąd wytrzasnąć tabletek no to trzeba sie męczyć. No ale niestety długo nie da się tak bo ból jest naprawde ogromny. ;/ Nie wiem czym to jest uwarunkowane. Qmple mówia, że niby pryskane, ale dla mnie to zwykła ściema i po prostu raz jest lepiej a raz gorzej :)
  • 93 / / 0
Po paleniu maczany to samo mam , wiec to nic dziwnego. Ogólnie zawsze jak bania zejdzie jest zamułka , dlatego wiekszość ludzi pali wieczorkiem i potem spanie. Bo jak was zamula zlapie to macie do wyboru albo ją przeczekać z bolącą główką albo dopalić weedem :D
Ostatnio palilem kozak holendra to zero zamułki było , a posiekało :D . Chciałbym jeszcze raz mieć tego specyfika :))

Pozdrawiam/
Na jednej z planet układu słonecznego
Siedzę z koleżką, kopcę blunta grubego
Co z tego, że niejeden widzi w tym coś złego
Rada - masz swoje życie, odpierdol się od naszego
  • 3449 / 121 / 8
Nahril pisze:
Spadek cukru chyba odpada, bo zawsze wtedy jem miód albo inne węgle proste.
I kolejne pytanie, czy palenie MJ może spowodowac niskie ciśnieni - co w moim przypadku jest kuriozalne, patrząc na ilości pitej kawy/yerby - albo coś w tym stylu? :old:
Co rozumiesz przez "węgle proste"? :huh:
Skoro przyjmujesz dużo kofeiny, to bardziej niż o zbyt małe ciśnienie bym się obawiał o nadciśnienie, THC samo w sobie delikatnie podnosi ciśnienie tętnicze krwi. Nie na tyle, żeby było to odczuwalne w postaci bólu głowy, ale jak dojebiesz do tego 5 kaw to spokojnie wystarczy.
  • 418 / / 0
Też tak mam, co jest czasami wkurwiające, bo zdarza się ze naprawdę mocno bania nakurwia. Ale zauważyłem że jak sie zjaram, i wyjdę gdzieś na spacer, to to raczej ustępuje lub w ogóle nie występuje a jak siedzie na chacie to mam to częściej. Więc może to w jakimś stopniu też od niedotlenienia?
Ω
  • 24 / / 0
Węgle proste = węglowodany proste np. miód, owoce itp.
Od jakis 3-4 miesiecy piję tylko 3 kawy dziennie (średnia siła), i nie powinienem miec problemów z zbyt wysokim cisnieniem, ale na ostatniej wizycie u lekarza miałem śmiesznie małe (nie pamiętam niestety ile to było, chyba mniej niz 90/60).
Niedotlenienie? Cóz, to rowniez ciekawa teoria, by moze masz racje
  • 35 / / 0
piwko dwa i po sprawie u mnie zawsze dziala :)
http://imgur.com/GPmr0
  • 418 / / 0
U mnie alkohol to pogarsza.
Ω
  • 7 / / 0
Czy może dojść do takiego spadku ciśnienia kończącego się brakiem pulsu na kapie? osoba reagująca alergią na dużą ilość leków (głównie antybiotyków) po zwykłą aspiryne może doznać wstrząsu anafilaktycznego czy jest możliwe coś takiego w ogóle?
  • 705 / 1 / 0
Tez mam czasami problemy z cisnieniem po paleniu, a co za tym idzie z bolem glowy. Zwykle sie to zdarza jak jaram juz dlugo, od rana powiedzmy.
Czesto tez towarzyszy mi wtedy takie dziwne i nieprzyjemne w chuj uczucie "wewnetrznego wyschniecia" :-p Czuje sie jakis wysuszony, nos mam w srodku twardy i zatkany, ciezko mi sie nawet oddycha. Najbardziej wkurwia mnie ten zatkany nos z charakterystyczna dla tego zmiana glosu, czasem az ciezko jest cos do kogos powiedziec po cichu, bo i gardlo jakies takie ciezkie sie robi, jakby jakas wydzielina na nim zalegala. Czasami nawet ide do lazienki namoczyc palce zeby nawilzyc nimi nos w srodku, bo doslownie chuj strzela. O oczach nie wspominam, bo u mnie ogolnie nie ma opcji zeby nawet istny laik sie nie skapnal, ze cos ze mna nie tak. Zwykle radze sobie tabletkami na bol glowy. Normalnie jak mnie boli glowa, to po tabletkach przestaje. Ale jak mam ten bol glowy po paleniu, a zawsze biore dwie bez wzgledu na bol, to wtedy czuje tak, jakby ten bol sie 'wylaczyl', ale gdzies tam jednak siedzial w tej glowie jeszcze :-p No i oczywiscie porzadne dopalenie tez moze skutecznie to zniwelowac.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2012 przez AE86, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Badania nad psylocybiną – co już wiemy, a co jeszcze musimy odkryć?

Psylocybina to substancja psychoaktywna występująca naturalnie w niektórych gatunkach grzybów, nazywanych potocznie „grzybami halucynogennymi”. Jej właściwości psychoaktywne są znane ludzkości od setek, a może i tysięcy lat, jednak dopiero od niedawna nauka intensywnie zajmuje się badaniem jej potencjalnych zastosowań terapeutycznych. Co już wiemy na temat psylocybiny, a jakie kwestie pozostają jeszcze do odkrycia?

Włoska policja aresztowała fana "Breaking Bad". Stworzył prawdziwe tajne laboratorium

Włoska policja zlikwidowała jedno z największych nielegalnych laboratoriów narkotykowych w kraju. Podczas nalotu na jeden z domów w dzielnicy Sant'Antonio w Novarze zatrzymany został 22-letni mężczyzna, który w swoich działaniach wyraźnie inspirował się serialem "Breaking Bad".

Mikrodawki LSD raczej nie leczą ADHD [BADANIE]

Mikrodawki LSD nie okazały się skuteczniejsze od placebo w leczeniu ADHD – informuje pismo „JAMA Psychiatry”.