Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1252 / 4 / 0
Witam,

Czy serce ma duże zdolności regeneracyjne (jak np. watroba) ?

Jak o nie dbać? Omega 3 (zdrowe tluszcze NNKT), lecytyna, magnez, witaminy z grupy B, ruch, nie palic, nie pic kawy etc (takie oczywistosci).
Co jeszcze robić aby o nie zadbać?

Na jak długo powinienem przerwać przygodę z dragami jeśli po spożyciu np. 1 piwa i 20mg amfetaminy odczuwam ból w serduszku (w tym przypadku prawie nic nie czulem poki nie wstalem i nie podnioslem kolezanki) ?

Macie jakies sprawdzone preparaty na serducho?
Cisnienie i puls mam najprawdopodobniej w normie, skad bol, co to moze byc?
  • 2878 / 21 / 0
Chyba nie wspomniałeś tu o treningu i ćwiczeniach :)
Na serce? Nie wiem które, myślę że wszystkie będą dobre, a z pewnością jogging.
No i pamiętaj o miłości do bliźnich.

PS może nie w sercu tkwi problem a w nerwobólach (neuralgiach)? Badałeś się? To podstawa.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2362 / 28 / 0
Bieganie, kolarstwo, wioślarstwo, sporty walki itp. do tego zdrowa dieta
Zacznij od tego, suplementy zostaw dziadkom
BS
  • 630 / 3 / 0
Na serce dobry jest magnez z potasem. Czasem po wypiciu dwóch-trzech kaw dziennie boli mnie wieczorem serce (dziwne, bo po mocniejszych stymulantach tego nie mam). Ból przechodzi pół godziny po zażyciu dużej dawki magnezu z potasem.
  • 232 / 8 / 0
Trening interwałowy.
  • 327 / 4 / 0
Czy przypadkiem po tym jak boli serce po kawie nie powinienes, podniesc rece do gory i krzyczec z przerazenia biegajac w kolko ?
Ja ostatnio musialem cala noc byc na nogach a chcialo mi sie spac, zrobilem sobie kawe rozpuszczalna z okolo pol kubka duzego, ledwo to wypilem "na raz" ,dlugo siedzialem i myslalem ze zaraz sie zrzygam z 100razy, ale np serce mnie nawet troszeczke nie bolalo. Mnie gdyby serce bolalo to bym chyba odrazu krzyczal w panice, chociaz jak zbyt mocno dam sobie w kosc jak biegam to tez mnie serce boli ale olewam to(ale chyba skocze do lekarza sobie)
  • 749 / 86 / 0
Pieprz czarny i chilli. Mocno rozszerzają żyły i obniżają ciśnienie. Do tego czosnek oraz imbir.
  • 138 / 1 / 0
TRAN(OMEGA-3) ,bieganie długodystansowe, jazda na rowerze etc.
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 1450 / 18 / 0
Kawa mocno wpływa na serce? Mocniej niż np. alko
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1238 / 27 / 0
Zależy jakie ilości chcesz porównać.
לאכול חומצה!
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Żeby nie dostać mandatu za piwo, próbował przekupić policjantów 70 euro i kokainą

Przyłapany na piciu piwa na peronie sopockiego dworca 33-latek, by nie dostać mandatu, zaoferował policjantom łapówkę: 70 euro i... kokainę.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.

Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.