Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 1251 / 4 / 0
Witam,

Czy serce ma duże zdolności regeneracyjne (jak np. watroba) ?

Jak o nie dbać? Omega 3 (zdrowe tluszcze NNKT), lecytyna, magnez, witaminy z grupy B, ruch, nie palic, nie pic kawy etc (takie oczywistosci).
Co jeszcze robić aby o nie zadbać?

Na jak długo powinienem przerwać przygodę z dragami jeśli po spożyciu np. 1 piwa i 20mg amfetaminy odczuwam ból w serduszku (w tym przypadku prawie nic nie czulem poki nie wstalem i nie podnioslem kolezanki) ?

Macie jakies sprawdzone preparaty na serducho?
Cisnienie i puls mam najprawdopodobniej w normie, skad bol, co to moze byc?
  • 2878 / 21 / 0
Chyba nie wspomniałeś tu o treningu i ćwiczeniach :)
Na serce? Nie wiem które, myślę że wszystkie będą dobre, a z pewnością jogging.
No i pamiętaj o miłości do bliźnich.

PS może nie w sercu tkwi problem a w nerwobólach (neuralgiach)? Badałeś się? To podstawa.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 2362 / 29 / 0
Bieganie, kolarstwo, wioślarstwo, sporty walki itp. do tego zdrowa dieta
Zacznij od tego, suplementy zostaw dziadkom
BS
  • 630 / 3 / 0
Na serce dobry jest magnez z potasem. Czasem po wypiciu dwóch-trzech kaw dziennie boli mnie wieczorem serce (dziwne, bo po mocniejszych stymulantach tego nie mam). Ból przechodzi pół godziny po zażyciu dużej dawki magnezu z potasem.
  • 232 / 8 / 0
Trening interwałowy.
  • 327 / 4 / 0
Czy przypadkiem po tym jak boli serce po kawie nie powinienes, podniesc rece do gory i krzyczec z przerazenia biegajac w kolko ?
Ja ostatnio musialem cala noc byc na nogach a chcialo mi sie spac, zrobilem sobie kawe rozpuszczalna z okolo pol kubka duzego, ledwo to wypilem "na raz" ,dlugo siedzialem i myslalem ze zaraz sie zrzygam z 100razy, ale np serce mnie nawet troszeczke nie bolalo. Mnie gdyby serce bolalo to bym chyba odrazu krzyczal w panice, chociaz jak zbyt mocno dam sobie w kosc jak biegam to tez mnie serce boli ale olewam to(ale chyba skocze do lekarza sobie)
  • 749 / 86 / 0
Pieprz czarny i chilli. Mocno rozszerzają żyły i obniżają ciśnienie. Do tego czosnek oraz imbir.
  • 138 / 1 / 0
TRAN(OMEGA-3) ,bieganie długodystansowe, jazda na rowerze etc.
„Szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz, aż się zepsujesz”
  • 1450 / 19 / 0
Kawa mocno wpływa na serce? Mocniej niż np. alko
I przychodzi czas, że odurzanie się alkoholem przestaje być interesowne

Pamiętaj człowieku młody- NIE ĆPAJ Z POWODU MODY
  • 1238 / 27 / 0
Zależy jakie ilości chcesz porównać.
לאכול חומצה!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Gdańsk: Chciał sprzedać policjantom narkotyki w promocyjnej cenie

- Czego potrzebujecie? - usłyszeli policjanci w cywilu od 38-latka na jednym z gdańskich parkingów. A potem padła oferta zakupu w promocyjnej cenie marihuany i amfetaminy.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.