x = x
sem pisze:Do czego potrzebujesz emocji? Po co są Ci potrzebne? Skąd wiesz że inni ludzie nie mają tak samo? Na jakiej podstawie sądzisz że oni nie udają? Do czego potrzebujesz osobowości? Skoro nauczyłeś się udawać człowieka to kim jesteś?
Życie bez emocji jest chujowe, mdłe i bez sensu, wiem po sobie.
Blu pisze:Każdy ma osobowość, nie da się jej nie mieć. Nie wiem czemu zablokowałeś sobie emocje, może ktoś cię kiedyś mocno skrzywdził i postanowiłeś nic nie czuć żeby uniknąć zranienia w przyszłości. Jak ci źle bez emocji to polecam psychoterapię.
Życie bez emocji jest chujowe, mdłe i bez sensu, wiem po sobie.
Autorze watku, doskonale cie rozumiem, dobry przyklad z tymi trzema "osobowosciami" :) Kazdy tak po czesci mial, ma i bedzie mial, tylko jak sie tak zycie poukladalo ze w pewnych etapach konieczna byla taka silna i nagla dezintegracja psychiki, to potem ciezko to poukladac tak, zeby nie bylo takie meczace... Tak mi sie przynajmniej wydaje.
Terapia jest czasem naprawde wkurwiajaca, ale wychodze z zalozenia ze dobrze jest w nia zainwestowac.
Blu pisze:Każdy ma osobowość, nie da się jej nie mieć.
Niestety, wiem coś o tym.
Można mieć poczucie braku osobowości jeśli dana osoba skutecznie odcina się od własnych uczuć albo żyje nieustannie zakładając różne "maski" w zależności od potrzeb ale to nie znaczy że faktycznie jej się nie ma tylko że jest po prostu zaburzona.
Kompletny rozpad osobowości może się zdarzyć przy ciężkiej schizofrenii np katatonicznej, kiedy chory nie ma w ogóle kontaktu ani z otoczeniem ani ze sobą samym przez długi okres czasu i staje się wtedy przysłowiowym "warzywem".
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
"Narcos z Podlasia" skazani. Ich narkotyki miały zalać polski rynek
Meksykańscy narcos, którzy produkowali metamfetaminę na Podlasiu, zostali skazani przed sądem w Białymstoku. To pierwszy przypadek w Polsce, który pokazuje zmianę modelu działania karteli - zamiast szmuglować narkotyki do Europy, wysyłają "kucharzy". Tylko w Polsce toczą się procesy jeszcze dwóch innych grup z Meksyku.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.