Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 989 / 35 / 0
[ external image ]

W aptekach pojawił się syropek tjokodinu.
Pił już ktoś? Jak smakuje?

10 ml syropu zawiera:
substancje czynne:
kodeiny fosforan półwodny 15 mg
sulfogwajakol 300 mg

Syrop ma 100ml.
Cena ta sama co i w tbl.
  • 364 / 3 / 0
W smaku to może to być gorsze od trzymania w mordzie rozgryzionej zawartości 3 paczek thio.
Do tego cena jakaś taka nijaka. 7.70 ? U mnie najtaniej paczka chodziła jeszcze w listopadzie po 5.80
A od tego czasu nie kupowałem. Nie wiem jak tam z cenami obecnie.
Ale wiadomo - wszystko drożeje, ale żeby z ceny zejść - ni chuja
Uwaga! Użytkownik mlodymechanik nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 655 / 3 / 0
Dokładnie j/w. Też to widziałem już dawno (aż dziw mnie bierze, że nikt tego nie opisał) ale po informacji o cenie i spróbowaniu smaku (zajebiście taki gęsty dodatkowo) stwierdziłem, że to nie dla mnie. Jak bym wypił 2 buteleczki to pewnie bym zwrócił wszystko.
Chociaż przyznaję, że próbowałem sobie zrobić z niego syrup :-)
  • 2878 / 21 / 0
Dłużej wchodzi, gorzej smakuje, poza tym jest temat traktujący o syropach również:
http://talk.hyperreal.info/neoazarina-s ... 24-40.html
i jak dla mnie nie ma potrzeby ten wątek.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 989 / 35 / 0
A jak dla mnie potrzebny. Bo to jedyny sensowny i opłacalny syrop z kodeiną dla ćpaka.

Dłużej wchodzi od tbl? Nie możliwe. Tbl wchodzą godzinę. Syrop nie może tyle wchodzić..
  • 1196 / 10 / 0
Syrop pewnie wchodzi z 20 minut, na pewno sporo dłużej niż roztwór z antka i podobnych specyfików, przez zawarty w syropie cukier.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Tabletki pogryzione na jebany pył i rozpuszczone w wodzie w ryju (ja tak robię i nie łykam żadnego proszku, tylko sam płyn) są mniej gęste, i tak jak mówię - płynniejsze na pewno od syropu, dodatkowo nie mają cukru- jeśli się używa do popitki mineralki- więc tak, "tabletki" moim zdaniem szybciej wchodzą, acz empirycznie nie testowałem, bo trudno się nie sugerować placebo przy thiocodinie, który nie ma wyraźnego wjazdu i pierwsze efekty są na granicy imaginacji, bo zwykle wolno się rozkręca. Chyba, że ma się skręta, to wtedy błogostan następuje już w chwili kupna :)
  • 1196 / 10 / 0
To nie są tabletki, a roztwór kodeiny, wraz z nierozpuszczonymi wypełniaczami (zawiesina), więc normalne, że wejdzie szybciej niż tabsy, bo nie musi się nic rozpuszczać w żołądku, od razu rozpoczyna się wchłanianie.
Uwaga! Użytkownik Ugh nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 324 / 1 / 0
Ugh pisze:
To nie są tabletki, a roztwór kodeiny, wraz z nierozpuszczonymi wypełniaczami (zawiesina), więc normalne, że wejdzie szybciej niż tabsy, bo nie musi się nic rozpuszczać w żołądku, od razu rozpoczyna się wchłanianie.
jak rozpuscisz tabletki kody w szklance to tez bedzie roztwor kodeiny wraz z wypelniaczami
  • 2878 / 21 / 0
@Ugh, Tabsy rozpuszczone też zaczynają od razu się wchłaniać. Czytałeś mój post?
ODPOWIEDZ
Newsy
Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.