W aptekach pojawił się syropek tjokodinu.
Pił już ktoś? Jak smakuje?
10 ml syropu zawiera:
substancje czynne:
kodeiny fosforan półwodny 15 mg
sulfogwajakol 300 mg
Syrop ma 100ml.
Cena ta sama co i w tbl.
Do tego cena jakaś taka nijaka. 7.70 ? U mnie najtaniej paczka chodziła jeszcze w listopadzie po 5.80
A od tego czasu nie kupowałem. Nie wiem jak tam z cenami obecnie.
Ale wiadomo - wszystko drożeje, ale żeby z ceny zejść - ni chuja
Chociaż przyznaję, że próbowałem sobie zrobić z niego syrup :-)
http://talk.hyperreal.info/neoazarina-s ... 24-40.html
i jak dla mnie nie ma potrzeby ten wątek.
* * *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
Dłużej wchodzi od tbl? Nie możliwe. Tbl wchodzą godzinę. Syrop nie może tyle wchodzić..
* * *
Ugh pisze:To nie są tabletki, a roztwór kodeiny, wraz z nierozpuszczonymi wypełniaczami (zawiesina), więc normalne, że wejdzie szybciej niż tabsy, bo nie musi się nic rozpuszczać w żołądku, od razu rozpoczyna się wchłanianie.
* * *
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Co dzieje się w mózgu pod wpływem psychodelików? Nowe badanie daje odpowiedzi
Psychodeliki mogą sprawiać, że ludzie doświadczają siebie i świata w uderzający sposób – kształty ulegają przeobrażeniom, dźwięki zniekształceniu, a niekiedy dochodzi nawet do zaniku poczucia własnego „ja”, zjawiska określanego jako „ego death”. Jednak to, co dokładnie dzieje się w mózgu, by wywołać takie wrażenia, wciąż nie jest w pełni zrozumiałe.
CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób
Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.