Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Witam,
Z racji tego, że kuszą mnie atrakcyjne warunki finansowe tego przedsięwzięcia, chciałem zapytać o parę rzeczy:
1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
  • 2814 / 14 / 0
frozenrider pisze:
1) Czy handel benzodiazepinami jest karany? (chodzi mi o obrót lekami z drugiej ręki np. clonazepamem).
Wielokrotnie omawiane na forum. Skorzystaj z wyszukiwarki.
frozenrider pisze:
2) Z czego co wiem, prawie wszystkie benzodiazepiny są na liście środków odurzających. Jaki paragraf dokładnie to określa?
Wykaz środków odurzających określony jest w załączniku 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
frozenrider pisze:
3) Jak w Polsce jest to monitorowane? W Internecie aż roi się od ogłoszeń. I widać, że to nieźle prosperuje.
Większość jest fałszywa. Zapewne prowokacja policyjna, albo zgłoszenia dobrych ludzi, albo ludzi, którzy wpadli z lekami.
frozenrider pisze:
4) Czy handel na odległość, jest trudniej udowodnić? (chodzi mi o handel przy wplacie na konto i wysylke listem poleconym ze sfingowanym nadawcą).
Było wielokrotnie omawiane na forum.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatek sprzedawał narkotyki kolegom. Pomagała mu 13-latka

Policjanci z Oruni rozpracowali sprawę, która zaczęła się od niepokojącego zgłoszenia o 13-latce handlującej narkotykami wśród rówieśników. Szybko okazało się, że dziewczynka nie działała sama. Jej "szefem" był 18-latek.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

„Król dopalaczy” poszukiwany listem gończym. NIEOFICJALNIE: Dawid B. przebywa na Zanzibarze

Dawid B., łódzki „król dopalaczy” jest poszukiwany listem gończym. Mimo prawomocnego wyroku z 2023 roku nie spędził ani jednego dnia w więzieniu. Jak udało się nieoficjalnie ustalić reporterce Radia Łódź, mężczyzna obecnie przebywa na Zanzibarze w Tanzanii.