Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
j.w.
Jest to zależne od rodzaju substancji? Niektóre maję lepsze predyspozycje od innych? Ktokolwiek z was doświadczył tego?
  • 6155 / 431 / 12
Nielegalne już niestety 2C-E było najlepsze. Gram na gitarze, dźwięki synestezjują w kolory, układam kolory w płynne przejścia, np. fiolet->czerwień->pomarańcz->żółć i powstaje melodia. Astonishing.

2C-I także miało pierwiastek synestezji, ale tam dźwięk miał w sobie wiele kolorów i wiele wzorów. Rodzinka 2C ma do tego największe predyspozycje, sądzę.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 3129 / 26 / 0
High, how are you?
  • 1392 / 10 / 0
Również grzyby. Praktycznie od dawki 1.2g (czyli względnie niskiej) wzwyż u mnie występuje za każdym razem. Przede wszystkim czucie na ciele dźwięków, widzenie ich, odczuwanie smaku kolorów.

Edit: A, sorry, "po czym najłatwiej..." Zapomniałem się. Czy najłatwiej, to Ci nie powiem, bo wielu nie próbowałem. Słuchaj panów wyżej. :-)
  • 858 / 50 / 0
Zdecydowanie LSD! Czasem ciężko się połapać co jest czym ;)
  • 883 / 10 / 0
Jedz kwas, nie marudź o jakiejśtam synestezji. Synestezja ani halucynacje nie uczynią cię fajnym.

Tryptaminy, lizergamidy. Po 25D-NBOMe chyba też może wystąpić; 2C-E też powinno dać radę.
Ostatnio zmieniony 17 września 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 2 razy.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 968 / 95 / 0
DXM+jaranie
  • 6 / / 0
@Elwis: Nie mają uczynić mnie 'fajnym', mają sprawić żeby było 'fajnie'. ;-)
  • 883 / 10 / 0
Synestezja nie jest żądnym wyznacznikiem "fajności" tripa. :) Pewnie dlatego, ze to tylko słowo, a jednak psychodela to coś co trudno zawrzeć w słowa.
Ostatnio zmieniony 17 września 2011 przez Elwis, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 397 / / 0
Nie jest, ale po co robisz z tego problem? Koleś chce doświadczyć synestezji, a Ty próbujesz wmówić, że to głupie. :rolleyes:
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W Sejmie dyskutowano o depenalizacji marihuany. Co wynika z najnowszego raportu?

W Sejmie odbyło się posiedzenie Parlamentarnego Zespołu ds. Depenalizacji Marihuany. Podczas spotkania zaprezentowano raport „Między potrzebą a kontrolą” dotyczący aktywnych użytkowników marihuany w Polsce. Temat wywołał sporo emocji.

Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.