Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam w dniu 28.o4 zostałem przyłapany przy posiadaniu dopalaczy w parku, wychodząc komendy oddali mi rzeczy i mówią ze jest po sprawie po czym nastepnego dnia zrobili wjazd przeszukanie zabrali spora paczke powiedzieli ze mi oddadza po spisaniu zeznania puscili mnie ale paczki nie dostalem mam protokół ze oddalem rzeczy na przechowanie dobrowolnie . powinni mi to oddac ???????
  • 7 / / 0
Moj znajomy tez zostal zgarniety pol roku temu i znalezli u niego w domu 40g metylonu. Tydzien temu oddali ;)
  • 705 / 1 / 0
DalejGramRap pisze:
Witam w dniu 28.o4 zostałem przyłapany przy posiadaniu dopalaczy w parku, wychodząc komendy oddali mi rzeczy i mówią ze jest po sprawie po czym nastepnego dnia zrobili wjazd przeszukanie zabrali spora paczke powiedzieli ze mi oddadza po spisaniu zeznania puscili mnie ale paczki nie dostalem mam protokół ze oddalem rzeczy na przechowanie dobrowolnie . powinni mi to oddac ???????
Po pierwsze, mieli nakaz?
Po drugie, oddales dobrowolnie?
Po trzecie - psy to kurwy.
  • 3309 / 21 / 0
Szaman88 pisze:
Po trzecie - psy to kurwy.
Po czwarte jak nie będzie psów, to będzie wojsko. A jak wojska nie będzie, to będzie chaos, bo społeczeństwo nie dojrzało do samokontroli. Mówię o ogóle, nie o jednostkach.

Z innych topiców wygląda na to, że ociągaja się z oddaniem, np. do kolejnej delegalizacji. Jak stanie się nielegalne to oczywiście nie otrzymasz tego z powrotem.
  • 1 / / 0
A co z sytuacją gdy nabyłem np. metylon, gdy był jeszcze legalny, mam na to dowód zakupu. W tej chwili jest on nielegalny ale posiadam go tylko do swojego użytku. Co z tzw. prawami nabytymi do ww. substancji. Proszę o merytoryczną odpowiedź. Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik jedrzejst1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
@jedrzejst1: Ty przestępco! Powinni Cię zamknąć!
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3309 / 21 / 0
Ale jakie prawa nabyte? Karane jest posiadanie, a cały czas posiadasz, więc prawo Cię obowiązuje.
  • 705 / 1 / 0
angor animi pisze:
...więc prawo Cię obowiązuje.
Kto mi powie dlaczego chce mi sie smiac jak to czytam? ;]
  • 3309 / 21 / 0
Nie wiem. Chodziło mi o to, że gdyby było zabronione kupno, to miałby spokój, bo prawo nie działa wstecz, a kupił gdy było legalne. Ale nielegalne jest posiadanie, więc prawo tu nie musi działać wstecz, bo posiada cały czas.

Chyba, że coś innego Cię śmieszy.
  • 3490 / 55 / 0
Śmieszy go samo w sobie stwierdzenie, że prawo go obowiązuje. Zrób rajd po jego postach to zobaczysz z jakiej postawy życiowej to wynika.

Od kiedy metylon jest nielegalny?
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
ODPOWIEDZ
Newsy
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany

Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.