Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Na wstepie chcialbym podkreslic ze jestem tylko amatorem zwiazanym z chemia tylko w celach naukowych i hobbystycznych, z zawodu jestem niestety kims innym

interesuje sie preparatyka materialow wybuchowych, no dobra bardziej ich detonacja, sam przyrzadzilem kilka prostych ladunkow dla zabawy i ciekawosci, frajda jest dla mnie to ze mam, kazdy ma, mozliwosc stworzenia czegos co z jednej strony moze byc straszliwie niebezpieczne a z drugiej nagminnie pomocne dlatego trafilem tutaj, nastepna zabawa to synteza *******ów :D

zaczne od tego ze nigdy nie zapalilem ani nie wciagnalem srodku chemicznego o wartosciach narkotyzujacych z powodu strachu przed negatywnymi oddzialywaniami na moje zdrowie, a mam juz ponad 20 lat.., dlatego moje pytanie bedzie zwiazane z tym wywodem, gdyz po prostu na tej dziedzinie chemii sie nie znam

co mozna zrobic w domowych warunkach? dysponuje niepelnym wyposazeniem laboratoryjnym ale podstawowe rzecz sa na miejscu :P, od czego powinienem wpierw zaczac, jedyne o czym slyszalem to kokaina/amfetamina/piguly/kwasy/mefedron a w dziale syntezy sa rzeczy o ktorych nawet nie mialem pojecia

studiowalem troche dzial z amfetamina, ale to jeszcze za trudne dla mnie aczkolwiek chyba wykonywalne, chociaz jak pomysle ze trzeba kombinowac i syntezowac polprodukty ktore sa wpisane do prekursorow ustawy antynarkotykowej juz chce mi sie rzygac, wchodze do sklepu budowlanego i slysze ze nie sprzedadza mi toluenu.... parodia

chcialbym z wielka checia porozmawiac z kims na ten temat bo niestety w moim otoczeniu takich osob nie ma
  • 2497 / 49 / 0
w warunkach domowych mozesz pocwiczyc z efedryna, tj. redukcja do metamfetaminy, albo utlenienie do metylokatynonu, jednak oba sa silnie uzalezniajace, a metamfetamina jest do tego w chuj szkodliwa.
Produkcja narkotykow to nielegalna dzialalnosc i wiaze sie z duzym ryzykiem. Jesli chcesz otrzymac cos po przeprowadzeniu bardziej kompleksowej syntezy, to mozesz sprobowac zrobic cos z grupy 2c-x(psychodeliki) z dostepnych w internecie polproduktow, w dodatku wiekszosc z tych zwiazkow jest legalna.
Generalnie polecam przestudiowac dzial syntezy i zobaczyc, czemu bys podolal?
Tematu na razie nie usuwam, bo napisales skladnie i rzeczowo, ale pozniej usune ten temat, bo nic nie wnosi, nie wysililes sie na zbyt szeroki rekonesans.

Aha, jak nie probowales narkotykow, to poza psychodelikami i MDMA niespecjalnie warto probowac ;)
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
studiowalem tylko 1 dzien dlatego napisalem ze sa tam rzeczy o ktorych nie wiedzialem ani nie slyszalem potrzebuje z 2 tygodni zeby dokladnie przeanalizowac co moge a czego nie a z pomoca kogos doswiadczonego to wszystko mozna :P co do efedryny to predzej sie porzadnie spoce niz ja otrzymam?(moze sie myle) chociaz w spisie tresci jest podane na tacy az 9 sposobow otrzymywania tego srodku a ekstrakcja z tabletek po wpisie efedryny do ustawy narkotykowej jest smutna :D:D

co do efedryny i pseudoefedryny to czy czasem nie uzywaja jej TONAMI koksy na silowni?
  • 2497 / 49 / 0
moze kiedys.
Czemu martwi cie kwestia prawna ekstrakcji pseudoefedryny z akataru/sudafedu?
Wyekstrachowana efedryna jest uzywana zaraz potem, a jak jestes zdesperowany, to i nie musisz jej wydobywac z masy tabletkowej, na forum dziala szkola urzywajaca jedynie pokruszonych tabletek do reakcji i tez otrzymuje produkt, tyle ze z mniejsza wydajnoscia.
Poobczajaj synteze grupy 2c-x, zaznacze, ze 2,5-dimetoxyfenetylamine mozna bez problemu kupic w necie.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
kwestia prawna mnie najmniej interesuje tylko pamietam ze efedryna lub pseudoefedryna byla legalnie sprzedawanym odczynnikiem na roznych forach internetowych a teraz jezeli chce cos legalnie-nielegalnie zrobic dla siebie to trzeba kombinowac z tabletkami albo z syntezami, nie to ze narzekam bo narazie robie rozeznanie ale napewno bede sie cieszyl z tego ze moge spedzic troche czasu przy szkle laboratoryjnym wykonujac jakies dzialania :P

jezeli mam sie juz w takie cos bawic to nie bede kruszyl tabletek tylko chcialbym pojsc troche wyzej bo mam takie ambicje z nudow, oczywiscie wiem ze nie bedzie to latwe ani nie uzyskam niesamowitych wynikow wydajnosciowych ale napewno interesuje mnie troche wiecej niz to co kazdego innego ktory to bierze bo lubi, albo sprzedaje zeby zarobic
  • 2497 / 49 / 0
to wyekstrachowac pseudoefedryne z tablete jest bardzo latwo
  • 3449 / 123 / 8
Zależy jeszcze, jakiej czystości potrzebujesz. Fakt, że dawno temu w necie dało się kupić czystą efedrynę na kilogramy, a teraz... hmm... nie da się? ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

„Czyste” e-papierosy mogą być bardziej szkodliwe niż aromatyzowane

Aromatyzowane e-papierosy są bardziej pociągające dla młodzieży i młodych dorosłych, dlatego też w wielu miejscach – w ramach walki na nałogiem – wprowadza się ograniczenia czy zakazy sprzedaży tego typu produktów. Naukowcy z Yale University. Boston University oraz University of Louisville porównali skutki wdychania „czystych” liquidów z aromatyzowanymi oraz z niepaleniem. I okazało się, że te „czyste” są pod pewnymi względami bardziej szkodliwe dla zdrowia.