Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 300 / 6 / 0
Planujemy z ziomkami małe wakacje, mówimy tu o europie. Teoretycznie najtaniej powinno byc w Holandii, ale słyszałem ze w Hiszpanii 50g można dostac za 50 euro...

ktos moze potwierdzic?
  • 849 / 42 / 0
To chyba jakiegoś ostatniego szitu. W UK można dostać 14g haszu za 20 funtów, tylko że tragicznej jakości.
  • 300 / 6 / 0
a czechy? ceny maja niby jak u nas ale chyba objetosciowo lepiej?
  • 14 / / 0
Hiszpania - ceny sie wachały od 2-5 euro za zajebistej jakosci haszyk ( oczywiscie cena zalezy od ilosci). Trzeba sie targowac i uwazac na marokańców ktorzy na plazy proponuja smieszne ceny ( okolo 10 euro za g) lecz po odpowiedniej rozmowe schodzą do ceny max. 5 euro. Przy 20 placilismy 40 euro.
  • 3362 / 349 / 0
belgia: 10euro za 1g, ale mozna sie targowac no i jak ci murzyn nalozy zielska do wora, to bedziesz mial 2x wiecej jarania co bys w polsce dostal. do tego jakosc jest w chuj wyjebista, czesto import z holandii. na ulicy tez sporo ludzi pali blanty. policja toleruje ziolo, byle nie w poblizu szkol itd. ogolnie nie ma co sie bac, psy tu sa bardzo przyjazne, nie gryza. ulicznych dilerow tez w chuj, wystarczy spytac jakiegos murzyna co wyglada na zjaranego / rastamana i on cie juz pokieruje.

holandia: od 4euro za gram (takie sredniawe jaranie, ale nadal dobre) do 15e za gram. zalezy od odmiany. polecam kush, amnesia haze, jack herrer, ak-47, northern lights

luksemburg: tam juz troche trudniej, ale tez sporo murzynow sie tym zajmuje. troche jak w belgii

francja: pierwsze lepsze getto murzynow / marokancow i pytasz. tylko nie daj sie ojebac, bo te chuje to by ci i majtki ukradly.

niemcy - berlin: w sumie to takie drugi amsterdam. moze nie ma kofiszopow, ale ziolo jest ogolnodostepne. jesli ktos ci wyglada na dilera to nim jest. ceny od 8 - 15euro za gram jarania. ilosciowo bardzo fajnie, i czasem mozna sie targowac. ogolnie luzny klimat, psy nei ganiaja i jest superduper.

tyle co wiem.
  • 181 / 7 / 0
Polnoc Anglii, prawie Szkocja.

20 funtow za 'sztuke' na oko z 2g, jaranie chujowe, trzeba ogarnac lepsza opcje.
  • 849 / 42 / 0
Politolog, od dilera kupujesz, czy przez załatwiacza? A może mieszkasz na jakiejś wsi? Bo cenę masz z kosmosu. Za 20 powinieneś dostać 1/8 uncji, czyli 3,5g. Wielu drobnych dilerów sprzedaje też 16ths. Z tego co piszesz dostajesz właśnie szesnastki w cenie ósemek.
  • 205 / 1 / 0
w Edynburgu brałem po 25funtów za właśnie 1/8 uncji tylko, to był rok 2006 dużo na pewno się zmieniło.
  • 181 / 7 / 0
lucyper2:
Od dilera, Polaka, wiec nie dziwi mnie chujowosc opcji.
Musze cos ogarnac od jakiegos autochtona.
  • 274 / 3 / 0
niewiecei jak jest z zbiciem ceny przy zakupie sredniej ilosci w czechach? chodzi mi o okolo 20g na jaki upust mozna liczyc przy takiej ilosci?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".