Jeżeli założyłem temat w złym dziale, proszę o przeniesienie.
Chciałbym się was zapytać - doświadczeni userzy - która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu mj ? Zostałem odizolowany od tej jakże cudownej rośliny :(, dlatego szukam zamiennika.
Może być do palenia, do kapsułki lub herbata. Dzięki za odp.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Jeśli chemii się nie boisz to poczytaj o kannabinolach...
Osobiście przychylam się do odpowiedzi, której udzielił pindyjski.
abrakadabra123 pisze:która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?
madafakers pisze:odp na temat: hasz
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
pindyjski pisze:abrakadabra123 pisze:która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?Bycie dowcipnym na siłę i cwaniakowanie nie zawsze wychodzi.madafakers pisze:odp na temat: hasz
Ja mam: uwagę, że napisałeś posta nie na temat, a teraz dodatkowo spamujesz -pokolenie Ł.K.
madafakers pisze:masz coś?
gynoid pisze:Gałka muszkatołowa w mądrych ilościach. W smaku może nie bardzo, ale w działaniu tak.
– Jak zdołałaś wrócić?
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Polak zatrzymany na granicy. Próbował wwieźć do Rosji 40 kg haszyszu
Na przejściu granicznym w Grzechotkach polskie służby zatrzymały mężczyznę, który próbował wjechać do Rosji z ponad 40 kg haszyszu o czarnorynkowej wartości ponad 2 mln zł - poinformowała Krajowa Administracja Skarbowa w Olsztynie.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski
Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.