Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam
Jeżeli założyłem temat w złym dziale, proszę o przeniesienie.

Chciałbym się was zapytać - doświadczeni userzy - która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu mj ? Zostałem odizolowany od tej jakże cudownej rośliny :(, dlatego szukam zamiennika.
Może być do palenia, do kapsułki lub herbata. Dzięki za odp.
Uwaga! Użytkownik abrakadabra123 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Żadna.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2334 / 9 / 0
Jeśli chemii się nie boisz to poczytaj o kannabinolach i poszukaj sobie po rc shopach jakiegoś ciekawego. Jednak gandzia jest na tyle unikalna, że chyba nic jej nie zastąpi.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 4024 / 371 / 951
Jeśli chemii się nie boisz to poczytaj o kannabinolach...
Autor tematu wyraźnie nie o to pytał.

Osobiście przychylam się do odpowiedzi, której udzielił pindyjski.
  • 221 / 2 / 0
odp na temat: hasz
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
abrakadabra123 pisze:
która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?
madafakers pisze:
Bycie dowcipnym na siłę i cwaniakowanie nie zawsze wychodzi.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 909 / 19 / 0
Gałka muszkatołowa w mądrych ilościach. W smaku może nie bardzo, ale w działaniu tak.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez gynoid, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 221 / 2 / 0
pindyjski pisze:
abrakadabra123 pisze:
która roślina łatwo dostępna (np w magicznym ogrodzie) najbardziej przypomina w smaku i działaniu MJ ?
madafakers pisze:
Bycie dowcipnym na siłę i cwaniakowanie nie zawsze wychodzi.
masz coś?

Ja mam: uwagę, że napisałeś posta nie na temat, a teraz dodatkowo spamujesz -pokolenie Ł.K.
Uwaga! Użytkownik madafakers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
madafakers pisze:
masz coś?
Nie, skąd, wolę nie zadzierać z takimi madafakerami :D
gynoid pisze:
Gałka muszkatołowa w mądrych ilościach. W smaku może nie bardzo, ale w działaniu tak.
Słusznie, słusznie. W smaku nie przypomina, ale może być do kapsułek. Jeśli masz ich wystarczająco dużo. Ale to już zapraszamy do poddziału :) Są pewne różnice, ale chyba gałce będzie najbliżej do konopi.
Ostatnio zmieniony 13 listopada 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 3 razy.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 425 / 4 / 0
Dokładnie gałka w ilości 1-3 orzechy:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Leki na ADHD i medyczna marihuana a testy drogowe. Czy testy rozpoznają źródło substancji?

Czy zażycie niektórych leków może skutkować oskarżeniem o prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków? Zastępca Rzecznika Praw Obywatelskich, Stanisław Trociuk, zwrócił się do Komendanta Głównego Policji z pytaniem, czy używane przez funkcjonariuszy testy narkotykowe potrafią rozróżnić substancje aktywne od leczniczych. Odpowiedź Policji nie rozwiewa wszystkich wątpliwości – zwłaszcza w kontekście leczenia ADHD czy terapii z wykorzystaniem medycznej marihuany.